Adverteren in Hoogeveen

Je hebt een bedrijf in Hoogeveen en hebt goede hoop om volop te gaan meedoen in de lokale economie. Je bedrijf ziet er professioneel uit, je hebt personeel en alles is op orde. Maar toch merk je dat er relatief weinig mensen naar je bedrijf komen. Hoe kan dit? Volgens ons is het opzetten van je bedrijf nog maar het halve werk. Het is ook belangrijk om je bedrijf bij de mensen in de lokale omgeving bekend te maken. Vaak wordt geprobeerd om naamsbekendheid op te bouwen door middel van offline reclame uitingen, zoals flyeren. Maar is dit wel de meest effectieve manier van adverteren in Hoogeveen?

Vraag een vrijblijvende online marketing scan aan

Waarom offline adverteren niet altijd de ideale oplossing is

Laten we vooropstellen dat offline adverteren zeker niet slecht is. Flyeren kan bijvoorbeeld effectief zijn, omdat je hiermee relatief veel mensen kunt bereiken die tot je doelgroep behoren. Maar het is wel belangrijk dat je deze mensen daadwerkelijk bereikt en de juiste boodschap overbrengt. Je hebt een professionele uitstraling nodig, een pakkende headline en duidelijke contactgegevens, zodat mensen je kunnen vinden.

Een andere bekende methode is het plaatsen van een reclamebord met jouw bedrijf. Maar dit kan behoorlijk duur zijn, vooral als je adverteert op een drukke locatie. Adverteren langs de snelweg kan bijvoorbeeld al snel meer dan €1000,- per week kosten. Hoewel je bedrijf dan zichtbaar is voor veel mensen, moet je er wel op letten dat je reclame niet zo afleidend is dat het tot verkeersongelukken leidt. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Beperkte meetbaarheid van offline reclame

Bij Ittica Media hechten we veel waarde aan meetbaarheid en gerichtheid. En dat zijn nu juist twee aspecten waarin offline adverteren tekort kan schieten. Het is namelijk lastig om precies te bepalen hoe klanten bij jou terecht zijn gekomen door offline reclame. Was het door die ene folder, de snelwegreclame, of het radiospotje? Het is moeilijk te achterhalen. En om aan al je klanten te vragen hoe ze bij jou terecht zijn gekomen, is ook niet altijd praktisch. Je wilt niet al die informatie handmatig bijhouden. Bovendien bereik je met offline reclame ook mensen waarvan de kans klein is dat ze daadwerkelijk klant bij jou worden, wat onnodig geld uitgeven is.

Het alternatief: waarom online adverteren in Hoogeveen succesvol kan zijn

Het alternatief voor offline adverteren is natuurlijk online adverteren. Vaak denken ondernemers dan aan vervelende spammails van zogenaamde "marketingbureaus" die beweren dat je online veel misloopt. Maar is dit ook echt waar? Wij hebben het antwoord: ja, je laat inderdaad kansen liggen als je niet online adverteert. Laten we eens de voordelen van online adverteren op een rijtje zetten:

  1. Meetbaarheid: Met online adverteren kun je exact meten hoeveel mensen je advertentie hebben gezien, erop hebben geklikt en daadwerkelijk actie hebben ondernomen, zoals het invullen van een formulier of het plaatsen van een bestelling. Hierdoor kun je de effectiviteit van je advertenties nauwkeurig bijhouden en optimaliseren voor betere resultaten.
  2. Gerichtheid: Met online adverteren kun je heel specifiek je doelgroep targeten op basis van demografische gegevens, interesses, gedrag en zoekgedrag. Hierdoor bereik je alleen de mensen die relevant zijn voor jouw bedrijf en producten of diensten, wat resulteert in een hogere kans op conversie.
    Flexibiliteit: Met online adverteren kun je gemakkelijk je budget aanpassen en je advertenties aanpassen op basis van de resultaten die je behaalt. Je kunt snel inspelen op veranderingen in de markt en je advertenties aanpassen aan de behoeften van je doelgroep.
  3. Kosten-efficiëntie: In tegenstelling tot offline adverteren, waarbij je vaak een vast bedrag betaalt voor een advertentieplaatsing, kun je met online adverteren zelf je budget bepalen en betalen op basis van de resultaten die je behaalt. Hierdoor heb je meer controle over je advertentie-uitgaven en kun je je budget efficiënter inzetten.
  4. Flexibele advertentieformaten: Online adverteren biedt een breed scala aan advertentieformaten, zoals tekstadvertenties, display-advertenties, videoadvertenties en sociale media-advertenties. Hierdoor kun je je advertenties aanpassen aan de voorkeuren en het gedrag van je doelgroep.

Regionale targetinginstellingen

Maar, hoe kan ik dit dan inzetten in de regio Hoogeveen? Heel simpel. Je kunt je online advertenties op Google, Facebook of andere social media toespitsen op een bepaald gebied. Zo kun je er voor kiezen om Hoogeveen als centraal punt te kiezen en daar in een straal van 20 km omheen jouw advertenties zichtbaar te maken. Realistisch voor bijvoorbeeld een Restaurant die daardoor toeristische gebieden bereikt als Ruinen en Dwingeloo. Of voor de actie die je hebt met de nieuwe zomercollectie. Doordat Hoogeveen de dichtsbijzijnde stad is en mensen toch nog graag fysiek winkelen zullen ze een kijkje komen nemen. Aan jou is het dan in de winkel om deze mensen wat te verkopen.

Conclusie: Start met effectief adverteren in Hoogeveen

We snappen heel goed dat bij het opstarten van een bedrijf in Hoogeveen je denkt aan offline adverteren. En we moedigen dit ook zeker aan, omdat de eerste weken het belangrijk is dat de gehele omgeving van jouw bestaan weet. Maar we willen je er wel op wijzen dat er een alternatief is of een aanvullende methode, namelijk online adverteren. Het is effectiever, goedkoper, flexibeler en een stuk gerichter. 

Ittica Media helpt jou met online adverteren in Hoogeveen

Wil je ook profiteren van de voordelen van online adverteren in Hoogeveen? Ittica Media biedt een Gratis Online Marketing Scan aan waarmee je inzicht krijgt in de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Wij zijn expert op het gebied van SEO, Social Media, E-mailmarketing en natuurlijk SEA. Ontdek hoe je gericht kunt adverteren op jouw doelgroep, tegen relatief lage kosten, in de groeiende online markt. Met flexibele en regionale targetinginstellingen kun je jouw advertenties optimaal afstemmen op de lokale markt. Wacht niet langer en vraag nu de Gratis Online Marketing Scan aan bij Ittica Media om jouw bedrijf naar nieuwe hoogtes te brengen!

Ik wil online adverteren in Hoogeveen Ik heb vragen

 

Mark IJmker
Heb je een vraag?

Neem gerust contact op met Mark!