Beheersysteem (CMS)

Soms ontstaat er twijfel over de termen beheersysteem en Content Management Systeem (CMS), maar wat is nou eigenlijk het verschil? En hoe gaat Ittica hier eigenlijk mee om? Op deze vragen proberen wij duidelijk antwoord te geven op deze pagina.

Beheersysteem of Content Management Systeem (CMS)?

Als je de Engelse term letterlijk vertaald, raad je het misschien al. Maar een beheersysteem, Content Management Systeem, CMS of andere soortgelijke term is eigenlijk een pot nat. Het zijn enkel synoniemen die een systeem typeren waardoor je een website of webshop kan beheren. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een product, wijzigen van een tekst of aanmaken van een nieuwe pagina.

Het grote voordeel van een beheersysteem is dat de beheerder van de website zelf allerlei updates kan doorvoeren op de site. Hierdoor hoef je niet telkens een mailtje of telefoontje naar de websitebouwer te sturen om een punt of komma aan te passen.

Systemen in alle soorten en maten

In het huidige digitale landschap is er een fors aanbod aan diverse CMS / beheersystemen. Ieder systeem heeft zijn eigen unieke eigenschappen en kan in bepaalde situaties een voordeel bieden, maar vaak is het ook waar je zelf een goed gevoel bij hebt. Je hebt vast wel eens gehoord van:

  • WordPress
  • Magento
  • Drupal
  • Joomla
  • WooCommerce
  • Nog honderden andere systemen

Ittica werkt uitsluitend met Fundamental

Misschien heb je de naam Fundamental wel eens voorbij horen komen? Dat zou in ieder geval een goed teken zijn, want dat is een door ons zelf ontwikkeld beheersysteem. Doordat wij zelf de code in ons beheer hebben en de modules ontwikkelen, kunnen wij voor jouw website of webshop net datgene bieden om jouw bedrijf te laten onderscheiden. Fundamental is een uitstekend alternatief voor WordPress of Magento en onderscheidt jouw bedrijf van de rest.

Wil je meer weten over Fundamental? Neem dan gerust eens contact met een van onze specialisten op!

Contact

Nina Klein
Heb je een vraag?

Neem gerust contact op met Nina!