Beter gevonden worden in Google

Beter gevonden worden in Google

Wil je dat jouw website hoger wordt gerankt in Google, zodat je meer relevant verkeer aantrekt en uiteindelijk meer conversies behaalt? Dan zijn er enkele stappen die je kunt volgen om beter gevonden te worden in Google. In dit artikel bespreken we 5 praktische tips om jouw website te optimaliseren en hoger te ranken in Google.

Tip 1: Onderzoek Onderpresterende Keywords

Een effectieve manier om snel resultaten te behalen met SEO is door te kijken naar zoekwoorden die al een ranking hebben op de eerste pagina van Google (positie 2 tot 10) en deze te optimaliseren. Het verbeteren van de ranking van een keyword van positie 5 naar 4 heeft bijvoorbeeld meer impact op het aantal bezoekers dan het verbeteren van positie 20 naar 10, omdat de click-through rate (CTR) na positie 10 al laag is.

CTR in Google

Tip 2: Kies een Relevant Keyword om te Optimaliseren

Bij het kiezen van een keyword om te optimaliseren, zijn er enkele belangrijke punten waarop je moet letten. Het keyword moet namelijk voldoen aan de volgende criteria:

  • Hoog zoekvolume
  • Lage keyword difficulty (KD)
  • Relevantie en waarde voor jouw bedrijf
  • Non-branded zijn (niet merkgebonden)

Een handige gratis tool zoals Google Search Console kan je helpen bij het vinden van deze informatie.

Tip 3: Begrijp de Zoekintentie van het Keyword

Relevantie is essentieel voor Google. Daarom is het belangrijk om te begrijpen wat de zoekintentie is van het keyword dat je wilt optimaliseren. Er zijn verschillende soorten zoekintenties, zoals transactionele zoekwoorden (bijvoorbeeld 'website laten maken') en informatieve zoekwoorden (bijvoorbeeld 'beter gevonden worden in Google'). Afhankelijk van de zoekintentie wil je relevante content creëren. Als een gebruiker bijvoorbeeld op zoek is naar informatie, verwacht hij waarschijnlijk een blogpagina te vinden.

Vraag een online marketing scan aan om onbenutte kansen inzichtelijk te krijgen

Tip 4: Versla de Concurrentie waar Mogelijk

Als je merkt dat de concurrentie sterker is op bepaalde gebieden, zoals meer backlinks heeft, dan kun je proberen zelf ook meer links te verkrijgen. Als je content niet goed aansluit op de zoekintentie, kun je overwegen om teksten te herschrijven en afbeeldingen te vervangen om beter aan te sluiten bij de behoeften van de gebruikers.

Tip 5: Herhaal het Proces voor Andere Keywords

Om de zichtbaarheid van jouw website te vergroten, is het belangrijk om op zoveel mogelijk relevante zoekwoorden gevonden te worden. Herhaal daarom de bovenstaande stappen voor andere keywords die relevant zijn voor jouw bedrijf. Een laatste tip is om altijd nieuwe content te blijven creëren om relevant te blijven en jouw website up-to-date te houden.

Conclusie

Zoals je gelezen hebt, is beter gevonden worden in Google geen rocket science. Via een gestructureerd actieplan is het mogelijk om veel keywords te optimaliseren. Dit vergt echter wel veel tijd, werk en doorzettingsvermogen. Als je zelf al veel tijd kwijt bent aan je onderneming is dit niet iets wat je er zomaar naast kunt doen. Een goed alternatief is daarom om online marketing uit te laten besteden. Als je benieuwd bent naar de mogelijkheden om dit te laten doen, kun je altijd een gratis adviesgesprek met ons aangaan!

Vraag een gratis adviesgesprek aan


Damilola Suleiman
Heb je een vraag?

Neem gerust contact op met Damilola!