Beter gevonden worden in Google

Beter gevonden worden in Google

Wil je meer relevant verkeer aantrekken en uiteindelijk meer conversies behalen? Dan is de eerste stap om je website hoger te laten ranken in Google. Er zijn enkele stappen die je kunt volgen om beter gevonden te worden in Google.

Hieronder bespreken we 5 praktische tips. Deze tips helpen om jouw website te optimaliseren en hoger te ranken in Google.

Bekijk onze diensten

Tip 1: onderzoek keywords die niet goed presteren

Wil je op een snelle en effectieve manier resultaten behalen met SEO? Bekijk de zoekwoorden die al een ranking hebben op de eerste pagina van Google en optimaliseer deze.

Het verbeteren van positie 5 naar 4 heeft veel impact op het aantal bezoekers. In tegenstelling tot bijvoorbeeld het verbeteren van positie 20 naar 10. Dat komt omdat de click-through rate (CTR) na positie 10 al laag is.

CTR in Google

Tip 2: kies een relevant keyword om te optimaliseren

Bij het kiezen van een keyword om te optimaliseren, zijn er enkele belangrijke punten waarop je moet letten. Het keyword moet namelijk voldoen aan de volgende criteria:

  • Hoog zoekvolume
  • Lage keyword difficulty (KD)
  • Relevantie en waarde voor jouw bedrijf
  • Non-branded zijn (niet merkgebonden)

Een handige gratis tool zoals Google Search Console kan je helpen bij het vinden van deze informatie.

Tip 3: begrijp de zoekintentie van het keyword

Relevantie is essentieel voor Google. Daarom is het belangrijk om de zoekintentie te weten is van het keyword dat je wilt optimaliseren.

Er zijn verschillende soorten zoekintenties:

  • Transactionele zoekwoorden
    Denk aan bijvoorbeeld 'website laten maken'
  • Informatieve zoekwoorden
    Denk aan bijvoorbeeld 'beter gevonden worden in Google.'

Afhankelijk van de zoekintentie wil je relevante content creëren. Als een gebruiker bijvoorbeeld op zoek is naar informatie, verwacht hij waarschijnlijk een blogpagina te vinden. Onbenutte kansen inzichtelijk krijgen? 

Vraag een online marketing scan aan

Tip 4: versla de concurrentie waar mogelijk

Merk je dat de concurrentie sterker is op bepaalde gebieden? Zoals het hebben van meer meer backlinks? Probeer dan zelf ook meer links te verkrijgen. Overweeg teksten te herschrijven en afbeeldingen te vervangen, als content niet goed aansluit op de zoekintentie. 

Tip 5: herhaal het proces voor andere keywords

Het is belangrijk om de zichtbaarheid van je website zo veel mogelijk te vergroten. Hierbij is het essentieel op zoveel mogelijk relevante zoekwoorden gevonden te worden. Herhaal daarom de bovenstaande stappen voor andere keywords die relevant zijn voor jouw bedrijf.

Een laatste tip is om altijd nieuwe content te blijven creëren. Op deze manier blij je relevant en houd je je website up-to-date.

Hulp nodig?

Zoals je gelezen hebt, is beter gevonden worden in Google geen hogere wiskunde. Via een gestructureerd actieplan is het mogelijk om veel keywords te optimaliseren. Dit vergt echter wel veel tijd, werk en doorzettingsvermogen.

Misschien is dit niet iets wat je er zomaar naast kunt doen. Een goed alternatief is daarom om online marketing uit te laten besteden aan Ittica Media. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een advies gesprek aan. 

Gratis adviesgesprek aanvragen


Dennis Veldman
Heb je een vraag?

Neem gerust contact op met Dennis!