iDEAL verdwijnt? Er komt een nieuwe versie en dit gaat veranderen!

iDEAL verdwijnt? Er komt een nieuwe versie en dit gaat veranderen!

Iedereen die weleens een online bestelling in Nederland heeft geplaatst is bekend met iDEAL. Het is hét online betalingsmiddel van Nederland. Sinds de introductie heeft iDEAL een revolutie teweeggebracht in de manier waarop consumenten en bedrijven online transacties uitvoeren. Maar zoals bij elke technologie, is er altijd ruimte voor verbetering. Maak je klaar voor de volgende stap: iDEAL 2.0. Wij vertellen je graag over deze nieuwe versie en hoe het de toekomst van online betalingen zal veranderen & verbeteren!

Wat is iDEAL?

iDEAL werd in 2005 geïntroduceerd als een gezamenlijk initiatief van Nederlandse banken om een veilige, betrouwbare en directe methode voor online betalingen te bieden. Het systeem maakt gebruik van de bestaande bankinfrastructuur en stelt consumenten in staat om directe overboekingen te doen vanaf hun bankrekening naar de rekening van de verkoper. Dit was een grote stap voorwaarts ten opzichte van eerdere methoden zoals creditcards en bankoverschrijvingen, die vaak langzamer en minder veilig waren.

Het succes van iDEAL

iDEAL is een doorslaand succes gebleken, met miljoenen transacties per jaar en een bijna universele acceptatie door Nederlandse webwinkels. De belangrijkste kenmerken van iDEAL, zoals directe bevestiging van betalingen en hoge beveiligingsnormen, hebben het een favoriet gemaakt onder zowel consumenten als bedrijven. 

Waarom verdwijnt iDEAL?

iDEAL verdwijnt niet, er wordt alleen een nieuwe, verbeterde versie gelanceerd. De digitale wereld ontwikkelt zich snel, en wat gisteren nog innovatief was, kan vandaag verouderd zijn. Technologische vooruitgang, veranderende consumentenvoorkeuren en een steeds competitiever landschap maken het noodzakelijk om constant te innoveren. iDEAL 2.0 is het antwoord op deze dynamische omgeving, gericht op het bieden van een nog betere gebruikerservaring en het omarmen van nieuwe technologieën. 

Wat gaat er veranderen?

Verbeterde beveiligingsmaatregelen

Een van de grootste verbeteringen in iDEAL 2.0 is de toegenomen nadruk op beveiliging. Met geavanceerde encryptiemethoden en realtime fraudedetectie, biedt iDEAL 2.0 een ongekend niveau van veiligheid voor zowel consumenten als bedrijven.

Verbeterde gebruikersinterface

Een andere belangrijke verbetering is de vernieuwde gebruikersinterface. De nieuwe interface is gebruiksvriendelijker en intuïtiever, waardoor het voor iedereen, ongeacht hun technische vaardigheid, gemakkelijk is om betalingen uit te voeren.

Snel bestellen & betalen

Met de vernieuwde versie van iDEAL krijgt de klant de mogelijkheid om snel te bestellen en te betalen. De klant kiest hoe hij zijn betalingen goedkeurt: op de iDEAL betaalpagina of met alleen een bevestiging in de bank app dankzij klantherkenning. Gemak is prioriteit en Snel Bestellen tilt online winkelervaringen naar een hoger niveau. Niet langer formulieren invullen, maar bestellen met enkele klikken op de knop.

In de toekomst worden er in iDEAL 2.0 ook nieuwe functies toegevoegd zoals Buy Now, Pay Later of one-click payments. 

Wanneer wordt iDEAL 2.0 gelanceerd?

De uitrol van de nieuwe versie is al volop aan de gang. Vanaf juli 2024 kun je de overstap maken in payment providers zoals Mollie. Alle bedrijven die iDEAL betalingen aanvaarden, moeten voor 1 maart 2025 zijn overgestapt. 

Hulp nodig bij het overstappen? Neem gerust contact met ons op.

Contact opnemen