Subsidie digitalisering voor MKB'ers in Drenthe

Subsidie digitalisering voor MKB'ers in Drenthe

De provincie Drenthe heeft weer nieuw budget vrijgesteld voor het verbeteren van bestaande producten, diensten of processen door toepassing van digitalisering. Dit is speciaal om ondernemers met een mkb (midden- en kleinbedrijf) te ondersteunen bij de aanschaf en implementatie van digitaliseringstoepassingen. Hiermee hoopt de provincie de Drentse economie te versterken en toekomstbestendiger te maken.

Ben jij een ondernemer met een fysieke vestiging in Drenthe en wil jij jouw onderneming meer digitaal maken? Dan kom jij dus in aanmerking voor deze subsidie! Maar let wel op, want er zitten namelijk een aantal voorwaarden aan  de subsidie verbonden.

Ik wil meer informatie

Voorwaarden subsidie digitalisering

  • Jouw organisatie moet ingeschreven staan in de kamer van koophandel, zonder i.o. status;
  • Op het moment van aanvragen heb je één fysieke vestiging in Drenthe;
  • De activiteit waar subsidie voor wordt aangevraagd moet bijdragen aan het behoud of het vergroten van omzet of winst, verbetering van het digitale bereik of verbetering van digitale weerbaarheid;
  • De hoogte van de subsidie is maximaal 50% van de subsidiabele kosten excl. btw;
  • De subsidie is minimaal €1.500,-. De subsidiabele kosten moeten daarom minimaal €3.000,- zijn
  • De maximale subsidie is €3.000,-;
  • De verplichting mag maximaal 3 weken vóór indienen van de aanvraag zijn aangegaan;
  • Een zelfstandige onderneming of verband van ondernemingen kan slechts eenmaal subsidie ontvangen;
  • Kosten die niet in aanmerking komen: SEO, SEA, interne kosten, interne levering tussen bedrijven die in een groep verbonden zijn, aanschaf van hardware en trainingen en workshops.

Waarvoor kun je subsidie krijgen?

De subsidie is dus bedoeld om de onderming (meer) digitaal te maken. Denk hierbij aan het opzetten van een webshop, het verbeteren van je webshop of website, het koppelen van je shop aan het boekhoudsysteem of een cybersecurityscan. Eigenlijk alles wat jouw onderneming (meer) digitaal kan maken, op marketing-gerelateerde activiteiten na. 

Bekijk onze cases

Ontdek en raak geïnspireerd door het werk dat dagelijks ons pand verlaat en de digitale wereld aan het verkennen is.

Bekijk hier

De aanvraag van de digitaliseringsvoucher

Voor je het weet is het budget vanuit de gemeente op, dus je moet er heel snel bij zijn om hier van te kunnen profiteren. Voor het aanvragen van de digitaliseringsvoucher heb je een offerte van een onafhankelijke leverancier (bijvoorbeeld Ittica Media) nodig. Wij zijn specialist op het gebied van digitalisering en kunnen jou daarmee helpen. Neem contact met ons op voor de aanvraag en dan kunnen we kijken wat we voor jouw Drentse onderneming kunnen betekenen. 


Online marketeer
Lennard Vos
Heb je een vraag?

Neem gerust contact op met Lennard!