Foutieve printbestanden digitaal afvangen voor Ecommerce platform

MijnTextielFoto.nl is een van de eerste partijen in Nederland die het concept textielframe met peesdoek op de particuliere markt heeft gebracht. Mede dankzij het succes en de grote hoeveelheid aanvragen, ontstond er de wens om de textielprints met eigen visual digitaal af te vangen in plaats van per mail. In deze case vertellen wij alles over de ontwikkeling van de op maat gemaakte Web2Print module.

Web2print maatwerk module

 

Web2print maatwerk module

Bij de ontwikkeling van een ingewikkelde maatwerk module staan er 2 vragen centraal, namelijk:

  • Wat wil de klant voor zijn interne processen?
  • Wat verwacht de gebruiker om in te voeren?

Tijdens de Explore-fase stonden deze vragen altijd centraal. Door diverse interviews met zowel de eigenaren, medewerkers als klanten ontstond er een duidelijk beeld waaraan het design moest voldoen. Door deze grenzen duidelijk af te bakenen, werd er door de Creatives een eerste design opgeleverd. Het allerbelangrijkste was dat de gebruiker centraal stond en dat het niet moeilijk zou zijn om te gebruiken. Als dit namelijk het geval zou zijn, was de verwachting dat de ROI niet rendabel zou zijn van de maatwerk module.

Controle op printbestanden

Voor de medewerkers op de sales afdeling was het vooral belangrijk om printbestanden digitaal te controleren. Voorheen leverde dit namelijk veel mailverkeer op waardoor de afdeling vooral bezig was met het verzamelen van de juiste beelden. Door dit probleem in een eerder stadium af te vangen (digitaal), kwamen er alleen nog relevante aanvragen binnen.

De maatwerk module controleert onder andere op:

  • Juiste kleurmodues
  • Juiste formaat
  • Voldoende resolutie

Ook een maatwerk Web2print oplossing nodig?

Ben jij ook op zoek naar een dergelijke Web2Print module voor jouw webshop, website of intern systeem? Neem gerust eens contact met ons op en ontdek de vele mogelijkheden!

Contact

Bezoek de website
Nieuwsgierig.
Nieuwsgierig
Vrijblijvend advies
Lennard Vos
Heb je een vraag?

Neem gerust contact op met Lennard!