Optimaliseer jouw verzendproces.
En bespaar zo kosten op zendingen

Kosten besparen op verzendkosten

Verzendkosten kunnen veel invloed hebben op de winstmarge van webwinkels. Soms betaal je al wel €5,95 per pakket. Volledig gratis aanbieden van verzending wordt daarom dus ook steeds minder populair. Daarom hebben wij voor BonneBella uitgezocht hoe we kosten kunnen besparen op het gebied van verzendkosten.

Het optimaliseren van het verzendproces

Sinds de samenwerking tussen Ittica Media en BonneBella vond er een sterke toename in pakketjes plaats. Heel positief natuurlijk, maar dat betekent ook meer verzendkosten. Doordat dit een behoorlijke kostenpost begon te worden, hebben wij gekeken naar de mogelijkheden om dit te reduceren en hier voordeel uit te halen.

Na diverse onderzoeken en gesprekken is er uiteindelijk voor gekozen om de verzendservice uit te besteden aan Sendy. Sendy is een verzamelplatform van koeriers en werkt met bekende vervoerders zoals DHL, DPD en Postnl, maar dan voor een betere prijs. Het is mogelijk om verschillende soorten en maten te verzenden en een keer per dag worden de pakketten afgehaald. 

 Verzendkosten besparen

Tijd en geld besparen

Door het verbeteren van het verzendproces bespaar je niet alleen geld, maar ook veel tijd. Verzendadressen automatisch importeren en minder klantvragen zorgen ervoor dat jij meer tijd hebt voor je core business. Klanten zullen namelijk minder vragen hebben wanneer jij ze inzicht geeft in de verwachte bezorgtijd en een track and trace. 

Een terugblik op de afgelopen maand heeft ons al laten inzien dat door de implementatie van Sendy wij in één maand tijd al meer dan €500,- euro bespaard op verzendkosten. En het mooie is: door dit voordeel weer te investeren in het advertentiebudget, wordt de groei nog sterker bevorderd.

Ook verzendkosten besparen?

Wil jij nou ook besparen op één van de grootste kostenposten? Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden; wie weet kunnen wij jou helpen!

Contact opnemen

Bezoek de website
Lennard Vos
Heb je een vraag?

Neem gerust contact op met Lennard!