Meer websitebezoekers bij ComfortFloors.
Door een nieuwe verbeterde SEO strategie

Meer organische bezoekers voor ComfortFloors door in te spelen op duurzame trends

Voor één van onze klanten, ComfortFloors, mogen we al langer dan een jaar de website onder handen nemen om deze hoger te laten ranken in de online zoekmachines. ComfortFloors is een gevestigde naam in Noord-Nederland en is gespecialiseerd in het aanleggen van vloerverwarmingssystemen voor zowel bedrijven als particulieren. Sinds het begin van de wereldwijde energiecrisis is de vraag naar duurzame energievoorzieningen voor woningen en bedrijven enorm toegenomen. Bij Ittica Media zagen onze marketeers kansen en besloten om een nieuwe SEO strategie op te stellen waarbij de focus zou komen te liggen op zoekwoorden met een duurzame intentie. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen! Het aantal websitebezoekers van ComfortFloors is door deze strategie namelijk vervijfvoudigd. In deze case leggen wij je precies uit hoe wij dit gedaan hebben.

Inhaken op actuele trends als basis voor SEO-strategie

Ons team van marketeers begon met een grondige analyse om de juiste zoekwoorden en onderwerpen te identificeren die aansluiten bij de interesses van de doelgroep van ComfortFloors. Tools zoals Semrush baseren het geschatte zoekvolume op keywords veelal op historische data. Echter, gezien de aanzienlijke stijging van de energieprijzen pas in het begin van 2023 plaatsvond, was het geschatte zoekvolume voor trefwoorden zoals 'duurzame vloerverwarming' en 'energiezuinig stoken met vloerverwarming' nog erg laag. De data liep dus achter op de actuele situatie. Om die reden hebben we besloten om deze gegevens te negeren en de SEO-strategie in te laten spelen op de huidige trends. 

Creëren van geoptimaliseerde SEO-pagina's met waardevolle informatie

Op basis van de eerder genoemde zoektermen hebben we nieuwe en geoptimaliseerde SEO pagina's gemaakt. Deze pagina's bieden niet alleen waardevolle informatie, maar benadrukken ook de voordelen van vloerverwarming als een milieuvriendelijk alternatief voor cv-ketels. We hebben aandacht besteed aan relevante aspecten zoals energiebesparing, lagere CO2-uitstoot en verbeterd comfort in huis. Over deze onderwerpen waren namelijk veel vragen onder de Nederlandse bevolking.

Door deze inhoud te combineren met een goed gestructureerde website en interne linkbuilding, begonnen deze pagina's al snel erg hoog te ranken in de zoekmachines. Hierdoor hebben we de zichtbaarheid van ComfortFloors in de zoekresultaten vergroot.

SEO resultaten ComfortFloors

Resultaten van de SEO strategie

Dankzij de gecombineerde inspanningen van Ittica Media en ComfortFloors heeft onze strategie om duurzaamheid te benadrukken aanzienlijk succes opgeleverd. Hier zijn enkele opmerkelijke resultaten die we hebben behaald:

  1. Vervijfvoudiging van het aantal websitebezoekers: Het aantal bezoekers op de website van ComfortFloors steeg van een gemiddelde van ongeveer 400 per maand naar een gemiddelde van 2200 per maand. Dit vertegenwoordigt een indrukwekkende toename van 450%.
  2. Verbeterde organische zoekpositie: Door de optimalisatie van on-page elementen en de ontwikkeling van waardevolle content, heeft ComfortFloors aanzienlijke verbeteringen gezien in hun organische zoekpositie. Belangrijke zoekwoorden gerelateerd aan duurzame vloerverwarming bereikten hogere rangposities, wat leidde tot een grotere zichtbaarheid en meer organisch verkeer.

Het voorblijven van de concurrentie en positioneren als betrouwbare bron

Deze samenwerking heeft aangetoond dat inspelen op actuele trends een krachtige strategie kan zijn om de online aanwezigheid van een bedrijf te vergroten en meer potentiële klanten aan te trekken. Doormiddel van uitgebreid keyword-onderzoek en waardevolle content creatie en gerichte promotie hebben wij ComfortFloors kunnen helpen om hun concurrentie voor te blijven en zich te positioneren als een betrouwbare bron voor duurzame vloerverwarmingssystemen. De resultaten, waaronder een vervijfvoudiging van het aantal websitebezoekers, bevestigen het succes van de strategie en leggen de basis voor verdere groei en succes voor ComfortFloors in de toekomst!

Benieuwd naar de online kansen voor jouw bedrijf?

Ben je geïnteresseerd in een vergelijkbare strategie om de online zichtbaarheid en groei van jouw bedrijf te stimuleren? Vraag dan onze vrijblijvende online marketing scan aan. Binnen twee dagen ontvang je een compleet rapport boordevol praktische adviezen.

Vraag de gratis marketing scan aan Neem contact op

 

Bezoek de website
Lennard Vos
Heb je een vraag?

Neem gerust contact op met Lennard!