Mobiel vriendelijk logboek.
Gemaakt voor Databook®

Mobiel vriendelijk logboek voor Databook®

Wat is Databook precies?

Databook is een innovatieve, digitale tool voor het beheren van onderhoud en het waarborgen van brandveiligheid. Het idee achter Databook is ontstaan vanuit de behoefte om het proces van het bijhouden van onderhoud, werkzaamheden en brandveiligheid te vereenvoudigen en te versnellen. Het handmatig bijhouden van logboeken is namelijk tijdrovend en omslachtig. Dit, terwijl een digitaal logboek snel en gemakkelijk toegankelijk is voor iedereen.

De voordelen van een online logboek

De voordelen van Databook zijn talrijk. Ten eerste biedt het alle gebruikers een duidelijk overzicht van alle onderhouds- en brandveiligheidsdoorvoeringen. Het is een gebruiksvriendelijke tool waarmee gebruikers in staat zijn om gemakkelijk doorvoeringen te registreren en te archiveren zodat deze voor andere partijen weer inzichtelijk zijn.

Bovendien is het systeem zeer flexibel. Databook is beschikbaar als software die eenvoudig toegankelijk is via het scannen van een QR-code. Wanneer er bijvoorbeeld een brandmanchet is geïnstalleerd kan, na het invullen van de benodigde gegevens, er een unieke QR-code geprint worden. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om, door deze QR-code  te scannen, belangrijke wijzigingen snel in te zien, toe te voegen en bij te werken. 

Offline en mobielvriendelijke versie

Databook wordt veelal gebruikt door mensen in de bouw. Het gebeurde weleens dat doorvoeringen geregistreerd moeten worden op bouwlocaties waar op dat moment geen bereik is. Het digitale logboek kon in dat soort situaties nog niet gebruikt worden. Hiervoor hebben onze developers wat bedacht. 

Door het systeem mobielvriendelijk te maken, is het mogelijk gemaakt om het systeem offline te gebruiken. Op deze manier kan het systeem zonder bereik gebruikt worden waardoor mensen in de bouw mobieler te werk kunnen gaan. Registraties van bijvoorbeeld brandwerende doorvoeringen of onderhoudsklussen kunnen nu altijd en overal gearchiveerd worden. Zodra er weer bereik is, worden de wijzigingen geüpload.

Systemen op maat nodig?

In de afgelopen jaren hebben we voor diverse klanten verschillende soorten op maat gemaakte oplossingen opgeleverd. Hierbij kun je denken aan:

  • ERP-systemen met op maat gemaakte modules.
  • Automatisering en digitalisering op de werkvloer.
  • Een printsysteem met bestandscontrole voor uploads.
  • Maatwerk modules in Fundamental.
  • Veelvuldige API-koppelingen.
  • Op maat gemaakte portals.
  • Beveiliging en verwerking van gevoelige gegevens.

Wij denken graag verder dan de standaard oplossingen en leveren maatwerk op tot in de kleinste details. Mocht dit iets zijn waar je onze hulp bij kunt gebruiken, dan mag je uiteraard contact met ons opnemen. Je kunt natuurlijk ook langskomen voor een verse kop koffie in ons pand aan de Hoofdstraat in Hoogeveen!

Neem contact op

 

Mark IJmker
Heb je een vraag?

Neem gerust contact op met Mark!