Offline ondersteuning voor het digitale verkoopproces.

Offline ondersteuning voor het digitale verkoopproces met een catalogus

Bij Ittica Media focusen we ons iedere dag op het digitale landschap. Maar ook wij snappen als geen ander dat het soms juist de offline kanalen zijn die de online verkopen kunnen doen groeien. Met name wanneer een branche traditiegetrouw om gevoel en beleving draait, kan bijvoorbeeld iets als drukwerk de boodschap beter doen overkomen bij de klant. In deze case nemen wij jou mee hoe wij voor Vadia een über dikke catalogus hebben mogen produceren.

Waarom in deze tijd een catalogus uitbrengen?

De eerste vraag die je jezelf misschien afvraagt is 'Waarom zou je anno 2021 nog een gedrukte catalogus uitbrengen?' Eerlijk gezegd was dat ook de eerste gedachte die bij ons te binnen schoot, maar als je kijkt naar de doelgroep en hun werkwijze is het helemaal geen gek idee.

Vadia levert namelijk veelal aan lijstenmakers & fotografen. Een doelgroep waar de details tot in de perfectie moeten kloppen en het ingelijste werk het centrale onderdeel is van iedere lijst. Dankzij een catalogus kan de klant van Vadia bijvoorbeeld:

  • Eenvoudig met zijn klant bladeren door alle mogelijkheden
  • Inspiratie opdoen van de diverse inlijstingen
  • Op ware grootte de lijst beoordelen 
  • Heeft Vadia altijd een fysieke aanwezigheid binnen de winkel

Met name het feit dat de diverse lijsten op ware grootte worden gepresenteerd is voor de beleving erg belangrijk. Alleen dan krijg je een realistisch beeld voordat het daadwerkelijk wordt besteld.

Het proces van concept tot gedrukt exemplaar

Het proces van een concept tot een gedrukt exemplaar is voor een catalogus behoorlijk tijdrovend en kost vaak veel inspanning. Foto's van de lijsten moeten qua kleuren kloppen, alle informatie moet correct overgenomen worden en plots voor druk wordt er net een nieuwe serie uitgebracht. 

Belangrijk binnen het proces is vooral dat er in de beginfase een waterdichte template wordt gemaakt waar alle verschillende pagina's in thuis voelen en passen. Hierdoor worden nieuwe pagina's vooral reproducties van bestaande templates en weet je zeker dat alle diverse bladzijdes met elkaar overeenkomen. Als dit template namelijk staat, is het vooral een kwestie van reproduceren en uitbouwen van alle inhoudelijke wensen.

Catalogus ontwikkeling

Nieuwsgierig.
Nieuwsgierig
Vrijblijvend advies
Mika Koster
Heb je een vraag?

Neem gerust contact op met Mika!