Van de grond af: Branding en website voor Bast.

Gelovend in de kracht van verbinding zijn Brigitte van Bakel en Ben Stemerdink begonnen met een praktijk in psychotherapie en haptotherapie. Ja, lastige begrippen en daarom leggen wij het even voor je uit. 

Psychotherapie:
Psychotherapie is een gestructureerde vorm van behandeling en begeleiding gericht op het verbeteren van de geestelijke gezondheid en het welzijn van individuen. Het omvat een samenwerkingsproces tussen een gekwalificeerde professional, zoals een psychotherapeut, en een cliënt, om psychische, emotionele en gedragsproblemen aan te pakken. Deze therapie is gebaseerd op het begrip dat onze gedachten, gevoelens en gedragingen nauw met elkaar verbonden zijn, en dat problemen vaak voortkomen uit onbewuste of onverwerkte ervaringen en disfunctionele patronen.

Haptotherapie:
Haptotherapie is de therapeutische toepassing van haptonomie. Iedereen doet in zijn of haar leven ervaringen op die je van kind af aan vormen en waarmee je om leert gaan. Naast je persoonlijkheid ontwikkel je patronen en gewoontes en past ze toe in je dagelijks leven. Dit maakt dat je bent wie je bent (grondpatroon). Deze aangeleerde patronen kunnen je echter soms belemmeren om goed te functioneren. Je wordt bijvoorbeeld moe, lusteloos, weet niet meer waar je grenzen liggen of hoe je deze kunt aangeven. Je lichaam reageert op deze onbalans en je krijgt allerlei fysieke klachten die vaak een onderliggende oorzaak hebben. Je lichaam vertelt je iets maar je kunt het niet direct verstaan. Haptotherapie is voor iedereen die aan het werk wil met ‘lastige’ thema’s in zijn of haar leven en hier meer zicht op wil krijgen.

Wij hadden ook niet direct door hoe het zat, maar na goede gesprekken met Brigitte en Ben konden we ons beter inleven in hun praktijk. En dat moest ook, want wij zouden uiteindelijk verantwoordelijk worden voor de branding en de website.

Branding

Een ingewikkeld begrip combineren met sterke, doordachte branding is niet makkelijk. Maar het is ons gelukt. Naam, logo en kleuren kwamen harmonieus samen met de diensten en Brigitte en Ben. 

Het icoon van een boom is de basis voor de praktijk Bast. Het complete brandingverhaal: Bast is een naam die diep geworteld is in de natuurlijke symboliek van groei en verbinding. Het logo, een boom met twee kleuren, weerspiegelt niet alleen de samensmelting van Brigitte en Ben, maar ook de essentie van hun werk. De boom, die op subtiele wijze de vorm van hersenen aanneemt, benadrukt de nauwe relatie tussen het mentale welzijn en de oplossing middels behandeling. De twee kleuren vertegenwoordigen de unieke perspectieven van Brigitte en Ben, die samen een harmonieuze aanpak bieden voor individuele behoeften middels psychotherapie en haptotherapie. 

Ingewikkeld en vergezocht? Ja. Maar ook dat hoort bij branding. Bast vertelt op deze manier met hun branding een verhaal dat past bij de praktijk. 

Website

Met een huisstijl die bekent is kon er ook een geschikte website gemaakt worden. Wegens wettelijke standaarden kan psychotherapie enkel aangeboden worden door 1nP. Dit kan ingewikkeld zijn voor mensen die op zoek zijn naar de dienst. Daarom wordt er op de website duidelijk uitgelegd wat de te maken stappen zijn. 

Andere belangrijke elementen op de website zijn:

  • Uitleg over de begrippen psychotherapie en haptotherapie.
  • Mogelijkheid tot boeken haptotherapie met Brigitte.
  • Informatie rondom verzekeringen en therapie.

Ook een uitgedachte branding nodig voor jouw bedrijf?

We helpen graag! Creatief, oplossingsgericht en professioneel staan hoog bij ons in het vaandel wat betreft branding. Laat onze creatievelingen aan de slag gaan en breng jouw bedrijf naar het volgende niveau!

 

Bezoek de website
Lennard Vos
Heb je een vraag?

Neem gerust contact op met Lennard!