DHL

DHL

Het verzendproces is voor webshops ingewikkeld en arbeidsintensief wanneer er geen koppeling is. Bij Ittica Media streven we er dan ook naar om webshops direct te koppelen met de verzenddiensten. Zo ook voor Yourframe.shop. De webwinkel die wij hebbengemaakt voor LogoWerke, is gekoppeld met DHL zodat deze automatisch de verzendingen aanmaakt en de labels print. Het enige wat nog gedaan hoeft te worden is het inpakken, de factuur in de verpakking stoppen en de verzendsticker er op plakken. 

De mogelijkheden met een DHL koppeling

Voor webshops biedt DHL een geavanceerde mogelijkheid tot koppeling voor het verzendproces. Door de API koppeling kan een klant zelf kiezen wanneer hij zijn aankopen ontvangt. Na het verzenden kan de klant de status van het verzendproces inzien en dus zijn/haar pakket op de voet volgen. 

Het mooie hieraan is dat de webshop eigenaar een stuk minder tijd kwijt is aan de klantenservice. De klant heeft nu zelf de verzendstatus inzichtelijk. 

Eerder noemden we al de koppeling met DHL voor het aanmaken van verzendingen en verzendlabels. Ook dit is mogelijk via de API koppeling. Dit scheelt voor de webshopeigenaar een hoop tijd doordat niet alles handmatig meer gedaan hoeft te worden. 

Een andere handige koppeling die DHL biedt is de koppeling voor het internationaal aanmelden van pakketten. Pakketten die naar het buitenland worden verstuurd horen een factuur op de doos te bevatten. Gelukkig is dit niet meer nodig bij DHL. DHL biedt de mogelijkheid om de informatie van douaneplichtige pakketten online te verstrekken. 

 


Alt title
Lars Vollaers
Heb je een vraag?

Neem gerust contact op met Lars!