API koppelingen

Bij Ittica Media houden wij niet van ineffectiviteit. Daarom hebben wij de afgelopen jaren talloze API koppelingen gemaakt voor de meest uiteenlopende systemen. Op deze pagina ontdek je alles over de mogelijkheden in het koppelen van diverse systemen met elkaar.

Wat is een API koppeling?

De afkorting API staat voor Application Programming Interface en is daarmee een hele moeilijke term voor een stukje software dat communiceert tussen 2 systemen. In het dagelijkse leven maken we vaker gebruik van API's dan dat je door hebt: zo haalt Buienrader data op via een API over de laatste weersvoorspellingen en maakt Whatsapp gebruik van een API om te communiceren met jouw telefoon.

Het voordeel 

Op zakelijk gebied kunnen API's uitstekend worden ingezet voor het automatiseren van processen, synchroniseren van data en centraliseren van gegevens. Zo hebben wij al diverse ondernemers geholpen die iedere avond hun adminstratie aan het overtypen waren in een ander systeem. Dankzij een API koppeling verloopt de data allemaal geautomatiseerd en is de kans op het maken van (menselijke) fouten nihil.

Daarnaast is een API extreem schaalbaar. De hoeveelheden data of een uitbreiding op de bestaande API kan eenvoudige gerealiseerd worden. Daarnaast wordt de data gestandardiseerd waardoor de meeste developers eenvoudig met de data overweg kunnen.

Een API koppeling voor jouw bedrijf?

Zit jij te denken aan een koppeling voor jouw bedrijf? Of wil je zelf een API laten ontwikkelen inclusief de bijbehorende documentatie zodat andere bedrijven er gebruik van kunnen maken? Bij Ittica Media kunnen wij het allemaal! Neem gerust eens contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Adviesgesprek aanvragen

 


Nieuwsgierig.
Nieuwsgierig
Vrijblijvend advies
Nina Klein
Heb je een vraag?

Neem gerust contact op met Nina!