Content Management System

Een webshop of website zonder Content Management System (CMS) is vandaag de dag niet meer denkbaar (wat ons betreft). Aangezien een website nooit af is en continu onderhoud verlangt, wil je op de meest eenvoudige manier het beheer kunnen doen. Daarom hebben wij bij Ittica Media ons eigen beheersysteem ontwikkelt: Fundamental.

Wat is een CMS?

Een CMS is de kant van een website waar een beheerder of redacteur op kan inloggen. Hierin kan hij alles aanpassen en toevoegen wat hij/zij zou willen via een beschermde omgeving. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een tekst wijzigen
  • Een product toevoegen
  • Verkoopstatistieken bekijken
  • Een nieuwsbericht publiceren

Waarom heb ik het nodig?

Een website of webshop kan prima live staan zonder een beheersysteem. Echter, je zou dan bij de broncode moeten komen en enige kennis van code moeten hebben. Een beheersysteem maakt het juist extreem makkelijk en is vergelijkbaar met het plaatsen van een post op Facebook of het schrijven van een tekst in Microsoft Word.

Maken jullie ook gebruik van Wordpress of Magento?

Nee! In een eerdere blog zijn wij dieper ingegaan op de redenen waarop wij GEEN Open-Source pakketten gebruiken. Wij zijn namelijk van mening dat ieder bedrijf uniek is en daarom een andere aanpak verdiend. Daarnaast hebben wij alle code zelf in beheer waardoor onze developers snel kunnen schakelen op het moment dat er een error ontstaat.


Nieuwsgierig.
Nieuwsgierig
Vrijblijvend advies
Fauve Vlegels
Heb je een vraag?

Neem gerust contact op met Fauve!