Hoe kan een zoekwoordenonderzoek mijn bedrijf helpen?

Elke seconde worden er veel zoekopdrachten in Google gedaan. Dit leidt tot miljarden resultatenpagina's aan het einde van de dag. Daar liggen dus kansen!

We richten ons altijd op het verbeteren van onze positie in Google door middel van zoekwoordenonderzoeken. Onze strategie wordt bepaald door verschillende factoren. Voor elk bedrijf is er ook een op maat gemaakte aanpak.

Zoekwoordenonderzoek aanvragen

Waarom is een zoekwoordenonderzoek doen belangrijk?

Verbeterde vindbaarheid: Door de juiste zoekwoorden te gebruiken, kan jouw website hoger ranken in de zoekresultaten.

Gerichte contentcreatie: Kennis hebben van welke zoekwoorden populair zijn helpt bij het kiezen van content. De juiste content die aansluit bij de behoeften en vragen van jouw doelgroep.

Concurrentieanalyse: Inzicht in welke zoekwoorden je concurrenten gebruiken kan helpen om je eigen strategie te verbeteren.

Effectieve marketingcampagnes: Het optimaliseren van je zoekwoorden kan leiden tot effectievere advertentie campagnes en een hogere ROI. 

Is een zoekwoordenonderzoek altijd hetzelfde?

 

Nee, dat is het niet. Elke website heeft unieke

productgroepen en zoekwoorden, wat leidt tot verschillen in de aanpak. Of je nu een grote of kleine website hebt, een nieuwe of bestaande site, of je richt op e-commerce of B2B.

Zoekwoordonderzoeken moet specifiek op maat worden uitgevoerd. De belangrijkste reden voor deze variatie is de huidige organische positie van de website in Google.

Zoekwoordenonderzoek door Ittica Media

Bij Ittica Media begrijpen we dat een effectief zoekwoordenonderzoek de basis vormt voor een succesvolle online marketingstrategie.

Het begint allemaal met het vinden van de juiste zoekwoorden. Deze zoekwoorden brengen verkeer naar je website. Dit zorgt ervoor dat jij ook de juiste doelgroep aan spreekt. Hier is hoe wij het aanpakken:

  • Voordat we beginnen met het onderzoek, nemen we de tijd. We willen de doelen van onze klant begrijpen. Wat zijn hun producten of diensten? Wie is hun doelgroep? Welke problemen proberen ze op te lossen? Deze informatie helpt ons om gericht te zoeken naar relevante zoekwoorden. 
  • Daarna beginnen we met een brainstormsessie. Waarin we een lijst van basiswoorden en zinnen samenstellen die direct gerelateerd zijn aan de producten of diensten van de klant. Dit omvat vaak algemene termen en specifieke termen die klanten kunnen gebruiken om jouw product of dienst te vinden.

Na het samenstellen van de zoekwoordenlijst implementeren we deze in de contentstrategie. Waaronder blogposts, landingspagina’s en meta tags. We blijven de prestaties van de zoekwoorden monitoren en passen onze strategie aan op basis van de resultaten.

Bij Ittica Media combineren we gedetailleerde analyse met creatieve strategieën om ervoor te zorgen dat onze klanten online beter vindbaar zijn. Met een goed uitgevoerd zoekwoordenonderzoek leggen we de basis voor succesvolle SEO-campagnes en betere online zichtbaarheid.

Benieuwd waar kansen liggen?

We snappen dat je inmiddels nieuwsgierig bent geworden naar de prestaties van je bedrijf binnen de online zoekmachines. "Hoe scoor ik, op welke positie staat mijn bedrijf? en waar liggen de kansen?". Om een antwoord op deze vragen te krijgen kun je bij ons nu een zoekwoordenonderzoek aanvragen.

Zoekwoordenonderzoek aanvragen


Lars Vollaers
Heb je een vraag?

Neem gerust contact op met Lars!