Google Ads account aanmaken

In deze handleiding zullen we je stap voor stap begeleiden bij het aanmaken van een Google Ads-account. Google Ads is een krachtig platform waarmee je online advertenties kunt maken en beheren om je bedrijf, producten of diensten te promoten. Of je nu een klein bedrijf hebt dat zijn online aanwezigheid wil vergroten of een marketeer bent die op zoek is naar effectieve advertentieoplossingen, het aanmaken van een Google Ads-account is de eerste stap naar het bereiken van je doelen. Volg gewoon deze eenvoudige stappen en voor je het weet ben je klaar om je eerste campagne op te zetten en je advertenties aan een breed publiek te tonen. Laten we beginnen!

Google Ads account aanmaken stappenplan:

 1. Ga naar de officiële Google Ads-website door de volgende URL in je webbrowser in te voeren: https://ads.google.com.
 2. Klik op 'Aan de slag' Op de startpagina van Google Ads zie je een knop met de tekst 'Aan de slag'. Klik hierop om te beginnen met het maken van een account.
 3. Kies het doel van je advertenties. Google Ads biedt verschillende doelen voor advertenties, zoals het genereren van websiteverkeer, het promoten van een app, het vergroten van de naamsbekendheid, etc. Kies het doel dat het beste past bij jouw behoeften en klik op 'Volgende'.
 4. Maak een account aan. Als je al een Google-account hebt, kun je hier inloggen. Als je geen Google-account hebt, klik je op 'Account maken' om een nieuw account aan te maken. Volg de instructies en vul de vereiste gegevens in, zoals je e-mailadres en een wachtwoord.
 5. Stel je betalingsgegevens in. Om advertenties te kunnen weergeven, moet je betalingsgegevens invoeren. Klik op het pictogram met de drie stippen in de rechterbovenhoek van het dashboard en selecteer 'Facturering en betaling'. Volg de instructies om je betalingsgegevens in te voeren, zoals je creditcardgegevens of andere betalingsmethoden.
 6. Stel je eerste campagne in. Na het inloggen kom je op het Google Ads-dashboard terecht. Klik op 'Campagnes' in het linkermenu en vervolgens op de knop 'Nieuwe campagne maken' om je eerste campagne op te zetten. Je wordt gevraagd om verschillende instellingen in te vullen, zoals de campagnenaam, het advertentietype, het budget en de targetingcriteria.
 7. Maak je advertentiegroepen en advertenties. Binnen elke campagne kun je meerdere advertentiegroepen maken. Klik op de campagne waarin je wilt werken en klik vervolgens op 'Advertentiegroepen'. Maak nieuwe advertentiegroepen aan en voeg relevante zoekwoorden en advertenties toe aan elke groep.
 8. Beoordeel en activeer je campagne. Voordat je je advertenties live kunt zetten, is het belangrijk om alles nog eens te controleren. Controleer je instellingen, advertenties en betalingsgegevens om er zeker van te zijn dat alles correct is ingesteld. Als je tevreden bent, kun je op 'Campagne activeren' of 'Advertentiegroep activeren' klikken om je campagne live te zetten.

Google Advertenties campagnetypes overzicht

Google Ads biedt verschillende mogelijkheden wat betreft het runnen van advertenties. Het gaat om de verschillende campagnetypes:

 1. Zoekadvertenties: Dit zijn tekstadvertenties die worden weergegeven bovenaan of naast de zoekresultaten wanneer gebruikers specifieke zoektermen invoeren. Ze zijn bedoeld om de zichtbaarheid van een bedrijf of product te vergroten en gebruikers naar relevante webpagina's te leiden.
 2. Displayadvertenties: Dit zijn visuele advertenties in de vorm van afbeeldingen, video's of interactieve elementen die worden weergegeven op websites die deel uitmaken van het Google Display Netwerk. Deze advertenties richten zich op het vergroten van de merkbekendheid, het genereren van leads en het aantrekken van potentiële klanten op basis van hun interesses en gedrag.
 3. Shopping-advertenties: Deze advertenties worden gebruikt door e-commercebedrijven om specifieke producten weer te geven, inclusief afbeelding, prijs en merknaam, bovenaan de zoekresultatenpagina. Ze zijn bedoeld om potentiële kopers te bereiken op het moment dat ze actief op zoek zijn naar producten om te kopen.
 4. Videoadvertenties: Dit zijn advertenties die worden weergegeven voor, tijdens of na video's op YouTube en andere partnerwebsites. Videoadvertenties kunnen verschillende formaten hebben, zoals skippable ads, non-skippable ads, bumper ads en overlay ads. Ze zijn effectief voor het bereiken van een breed publiek en het overbrengen van boodschappen via beeld en geluid.
 5. Performance Max: Performance Max is een advertentie-indeling die gebruikmaakt van automatisering en machine learning om advertenties op verschillende kanalen te plaatsen. Met Performance Max kunnen adverteerders tekst-, afbeeldings- en videoadvertenties in één campagne combineren. Het systeem optimaliseert automatisch de advertentieplaatsingen en biedingen om de prestaties te maximaliseren en het bereik te vergroten.
 6. Smart-campagnes: Smart-campagnes zijn speciaal ontworpen voor kleine bedrijven die met minimale inspanning advertenties willen maken. Met Smart-campagnes maakt Google gebruik van machine learning-technologie om advertenties te maken en te optimaliseren op basis van de doelstellingen van de adverteerder, zoals telefoontjes, websitebezoeken of winkelbezoeken. Adverteerders hoeven alleen maar hun doelgroep, budget en enkele advertentie-elementen te specificeren.
 7. Discovery-advertenties: Discovery-advertenties worden weergegeven op de startpagina van Google Discover, YouTube, Gmail en de mobiele Google-zoekresultaten. Deze advertenties combineren afbeeldingen en teksten om een visueel aantrekkelijke indruk te maken. Discovery-advertenties maken gebruik van machine learning om relevante doelgroepen te bereiken op basis van hun interesses en gedrag. Ze zijn bedoeld om merkbekendheid te vergroten, klanten aan te trekken en betrokkenheid te genereren.

Google Ads expert nodig? Ittica Media helpt!

Bij Ittica Media hebben we een team aan Google Ads specialisten die al tientallen bedrijven hebben mogen helpen met Google Ads campagnes opzetten, monitoren en sturen. Wil jij jouw business groeien middels betaald adverteren en direct resultaat halen? Schakel Ittica Media in en vind de weg naar online succes!

Ittica Media geeft een gratis online marketing quickscan weg. Meld je hier aan en ontvang binnen 2 werkdagen een volledige analyse van jouw website en marketingactiviteiten!

Quickscan aanvragen Contact

Jeremy Djirlauw
Heb je een vraag?

Neem gerust contact op met Jeremy!