Hoe creëer je een gebruiksvriendelijke navigatiestructuur voor je website?

Een website met een gebruiksvriendelijke navigatiestructuur is van cruciaal belang voor het succes van je website. Een goede navigatiestructuur zorgt ervoor dat gebruikers gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken, terwijl een slechte navigatiestructuur kan leiden tot frustratie en het verlies van potentiële klanten. In dit artikel zullen we je een aantal tips geven over hoe je een gebruiksvriendelijke navigatiestructuur voor je website kunt creëren.

Hoe creëer je een gebruiksvriendelijke navigatiestructuur voor je website?

Het creëren van een gebruiksvriendelijke navigatiestructuur voor je website hebben wij voor je opgedeeld in 7 praktische stappen:

1. Plan je navigatiestructuur

Voordat je begint met het bouwen van je website, is het belangrijk om je navigatiestructuur te plannen. Bedenk wat voor pagina's je op je website wilt hebben en hoe je deze wilt organiseren. Maak een lijst van alle belangrijke pagina's die je wilt opnemen en organiseer deze in logische categorieën.

2. Gebruik duidelijke en bekende labels

Gebruik duidelijke en bekende labels voor je navigatiemenu. Gebruikers moeten meteen begrijpen waar ze kunnen vinden wat ze zoeken. Gebruik labels zoals 'Home', 'Over ons', 'Diensten', 'Contact', enzovoort.

3. Houd het eenvoudig

Houd je navigatiemenu eenvoudig en overzichtelijk. Gebruik niet te veel labels en vermijd onnodige submenu's. Een goed ontworpen navigatiemenu is gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken.

4. Maak gebruik van drop-down menu's

Als je veel pagina's hebt op je website, kun je gebruik maken van drop-down menu's om je navigatiemenu overzichtelijk te houden. Plaats de submenu's onder de juiste categorie om verwarring te voorkomen.

5. Zorg voor consistentie

Zorg voor consistentie in je navigatiestructuur. Gebruik dezelfde labels op alle pagina's en plaats de pagina's in dezelfde volgorde. Dit maakt het gemakkelijker voor gebruikers om te navigeren op je website.

6. Maak gebruik van breadcrumbs

Breadcrumbs zijn links bovenaan de pagina die aangeven waar de gebruiker zich bevindt. Dit is handig voor gebruikers die verdwaald zijn geraakt en snel willen terugkeren naar de vorige pagina. Breadcrumbs kunnen ook helpen bij de navigatie op je website.

7. Test je navigatiestructuur

Test je navigatiestructuur voordat je je website lanceert. Laat vrienden en familie je website testen en vraag om feedback. Dit kan je helpen om eventuele problemen op te lossen en je navigatiestructuur te verbeteren.

Conclusie

Een goede navigatiestructuur is cruciaal voor het succes van je website. Door je navigatiestructuur zorgvuldig te plannen, duidelijke labels te gebruiken, je menu eenvoudig te houden en consistent te zijn, kunnen gebruikers gemakkelijk navigeren op je website. Vergeet niet om breadcrumbs toe te voegen en je navigatiestructuur te testen voordat je je website lanceert.

Benieuwd hoe jouw navigatiestructuur scoort? Laat het testen!

Met onze gratis online marketing scan kom je binnen 2 werkdagen te weten hoe jouw navigatiestructuur scoort. Verder laten we je ook zien hoe jouw bedrijf scoort op het gebied van SEO, SEA en Social Media. En mocht dat nog niet voldoende zijn: het laatste hoofdstuk bestaat uit een uitgebreide CRO-checklist. Door deze checklist te doorlopen zal je omzet vrijwel gegarandeerd stijgen! Vraag dus snel de scan aan om jouw online kansen te ontdekken.

De online marketing scan aanvragen

Lennard Vos
Heb je een vraag?

Neem gerust contact op met Lennard!