Hoe verkoop je op bol.com?

Dus, je wilt beginnen met verkopen op bol.com? Verstandige keuze! Via bol.com kun je jouw producten snel bij het grote publiek brengen en gaan verkopen. Het functioneert als een extra verkoopkanaal naast je al bestaande (online) winkel. Wel horen we regelmatig dat mensen het lastig vinden. Daarom beantwoorden wij voor jou de vraag: Hoe verkoop je op bol.com? We gaan in op de voorwaarden, hebben een stappenplan voor het opzetten van je account en geven je zeer bruikbare tips om goed te presteren als verkoper op bol.com. 

Voorwaarden verkopen op bol.com

Niet iedereen kan zo maar beginnen met verkopen op bol.com. Er zijn een aantal vereisten, een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen om te beginnen met verkopen op bol.com. Hieronder zie je belangrijkste voorwaarden:

 1. Inschrijving bij de Kamer van Koophandel: Je moet ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel als ondernemer of als rechtspersoon.
 2. Nederlands rekeningnummer: Je moet beschikken over een Nederlands rekeningnummer.
 3. BTW-nummer: Als je producten verkoopt, moet je een BTW-nummer hebben.
 4. Geldige identiteitsbewijzen: Bol.com vraagt om geldige identiteitsbewijzen van de personen achter de verkoopaccount.
 5. Producten: Je moet producten verkopen die voldoen aan de kwaliteits- en veiligheidseisen van bol.com.
 6. Prijs en voorraad: Je moet de juiste prijzen en voorraadniveaus van je producten op bol.com vermelden en bijhouden.
 7. Verzending: Je moet voldoen aan de verzendvoorwaarden van bol.com en de bestellingen op tijd en volgens afspraak verzenden.

Stappenplan verkopen bol.com

Als je wilt beginnen met het verkopen op bol.com, zijn er een aantal stappen die je moet volgen. Hieronder vind je een stapsgewijze handleiding om je te helpen:

Stap 1: Maak een verkoopaccount aan

Om te beginnen met verkopen op bol.com, moet je een verkoopaccount aanmaken. Dit kun je doen via de website van bol.com. Klik op de knop "Verkopen via bol.com" en volg de instructies om je aan te melden.

Stap 2: Kies een verkoopmodel

Bol.com biedt twee verkoopmodellen: "Verkopen via bol.com" en "Verkopen via je eigen webshop". Als je ervoor kiest om via bol.com te verkopen, zal bol.com je producten opnemen in hun assortiment en deze aanbieden aan klanten. Als je ervoor kiest om via je eigen webshop te verkopen, ben je verantwoordelijk voor de verkoop en levering van je producten.

Stap 3: Maak je producten aan

Voordat je kunt beginnen met verkopen, moet je je producten aanmaken in je verkoopaccount. Je kunt producten handmatig invoeren of een CSV-bestand uploaden. Zorg ervoor dat je alle informatie over je producten correct en volledig invoert, inclusief de prijs, voorraad, verzendkosten en beschrijving.

Stap 4: Verkoop je producten

Als je producten eenmaal zijn aangemaakt in je verkoopaccount, kun je beginnen met verkopen. Klanten kunnen je producten vinden via de zoekfunctie op de website van bol.com. Als je producten worden verkocht, ontvang je een melding en kun je de bestelling verwerken en verzenden naar de klant.

Stap 5: Beheer je verkoopaccount

Als verkoper op bol.com moet je je verkoopaccount regelmatig beheren. Je moet bijvoorbeeld de voorraad van je producten bijhouden, de prijzen aanpassen en de verzendkosten bijwerken. Daarnaast moet je ook rekening houden met de beoordelingen en feedback van klanten en hierop reageren.

Verkopen met succes: Tips & Tricks voor verkopen op bol.com

Het starten van een account en deze beheren is niet alles. Als je succes wilt behalen met het verkopen op bol.com is het van belang om actief te zijn. Hier zijn een aantal tips welke je verkoopperiode succesvoller maken:

 1. Zorg voor een goede productbeschrijving: Een goede productbeschrijving met duidelijke foto's en specificaties kan ervoor zorgen dat klanten eerder geneigd zijn om jouw product te kopen. Zorg dus dat je de productbeschrijving zo volledig en aantrekkelijk mogelijk maakt.
 2. Zorg voor een goede prijsstelling: De prijs van je product is natuurlijk ook van groot belang. Zorg dat je prijzen concurrerend zijn, maar houd ook rekening met de kosten die je maakt en de winstmarge die je wilt behalen.
 3. Geef goede klantenservice: Zorg dat je snel en adequaat reageert op vragen en klachten van klanten. Een goede klantenservice kan ervoor zorgen dat klanten terugkomen en positieve reviews achterlaten.
 4. Maak gebruik van marketingtools: Bol.com biedt diverse marketingtools aan, zoals Sponsored Products en bol.com select. Maak hier gebruik van om meer exposure te krijgen voor je producten en zo meer verkopen te genereren.
 5. Zorg voor snelle en betrouwbare verzending: Een snelle en betrouwbare verzending kan ervoor zorgen dat klanten tevreden zijn en een positieve review achterlaten. Maak daarom gebruik van betrouwbare verzendpartners en houd rekening met levertijden.
 6. Vraag om feedback: Vraag klanten om feedback op je producten en service, zodat je weet waar je nog kunt verbeteren. Feedback kan je helpen om je producten en service te optimaliseren en zo meer verkopen te genereren. Vraag klanten dan ook een review achter te laten. Producten met meer reviews verkopen beter doordat ze betrouwbaarder zijn.
 7. Gebruik de overtuigingsprincipes van Cialdini: Probeer de emotie van de potentiële koper te triggeren met overtuigingsprincipes als die van Cialdini. Mensen neigen dan sneller te kopen.
 8. Bol.com select: Sluit je wanneer mogelijk aan voor bol.com select. Je zichtbaarheid wordt verbeterd en het product wordt sneller geleverd. 

Gouden tip: Werk aan je SEO op bol.com

Niet alleen voor Google is het belangrijk om te werken aan je SEO (zoekmachine optimalisatie). Ook op bol.com is dit van belang. We helpen je graag. Hier een paar tips om hoger te scoren in de zoekresultaten van bol.com:

 1. Zorg voor een duidelijke titel. Onderzoek wat de meest passende naam voor je product is en benoem deze zo vroeg mogelijk in de titel. Voorbeeld: 'Hasbro Puzzel Vincent van Gogh - 1000 stukjes' werkt beter dan 'Vincent van Gogh grote puzzel'. 
 2. Benoem in je producten synoniemen. Mensen zijn nou eenmaal verschillend van elkaar en denken soms anders. Waar de een zoekt op 'bezem' zoekt de ander op 'veger'. Benoem daarom beide woorden op je productpagina. Vind hier de juiste balans in door voorrang te geven op het zoekwoord wat vaker gebruikt wordt. 
 3. Maak gebruik van bullet points. Vat je productpagina samen in bulletpoints en geef deze bovenaan weer in je productomschrijving. Zo kunnen potentiële kopers direct scannen wat jouw product allemaal omvat.

Starten met verkopen op bol.com, maar ben je hulp nodig? 

Ittica Media heeft veel ervaring met het verkopen op bol.com. Heb jij al een product en wil je deze ook bij de mensen brengen via bol.com? Dan helpen wij jou graag met de verkoop. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Ittica Media: Compleet in marketing voor bedrijven

Als internetspecialist willen we graag bedrijven helpen met het groeien van hun online bereik en verkoop. Omdat we merken dat ondernemers soms wat terughoudend zijn hiermee, doen we een gratis online marketingscan. Hierin laten we zien waar je nog kan verbeteren en waar toekomstige kansen liggen. Erg interessant voor jou als ondernemer dus. Geïnteresseerd? Vraag een vrijblijvende scan aan!

Gratis online marketing scan