Mobielvriendelijke website

Het is tegenwoordig van groot belang dat je website een responsive design heeft. Responsive wil zeggen dat de website goed functioneert op alle apparaten. Met dit responsive design is je website niet alleen goed te gebruiken op desktop, maar is de gebruikerservaring ook optimaal op mobiele apparaten en tabblets. Waar er vroeger vooral veel desktopverkeer op het internet was, heeft het aanbod mobiele gebruikers de overhand genomen. Tegenwoordig bestaan de internetgebruikers voor ongeveer 55% uit mobiel verkeer. Om deze reden is het extra belangrijk dat je een mobielvriendelijke website hebt. 

Wat is responsive webdesign?

Responsive webdesign is een moderne en effectieve benadering van het ontwerpen en ontwikkelen van websites. Bij deze aanpak wordt er rekening gehouden met verschillende schermgroottes en -resoluties, zodat een website op elk apparaat optimaal wordt weergegeven. Dit betekent dat de website zich automatisch aanpast aan de grootte en oriëntatie van het scherm, of het nu gaat om een desktop, laptop, tablet of smartphone.

Waarom een mobielvriendelijke website?

Met een mobielvriendelijke website schaalt het design en de content van de website of webshop mee op de verschillende apparaten. Dit zorgt ervoor dat de website op zowel desktop als mobiel functioneel en gebruiksvriendelijk is. Omdat dit tegenwoordig door vrijwel alle consumenten gezien wordt als 'de standaard' kun je als bedrijf simpelweg niet achterblijven. Een ander groot voordeel is dat een mobielvriendelijke website een positieve invloed heeft op de resultaten binnen een zoekmachine. Sinds april 2015 geeft Google bij de weergave van mobiele zoekresultaten de voorkeur aan websites die zijn geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Met andere woorden, je website dient mobielvriendelijk te zijn voor Google om hier te kunnen scoren in de zoekresultaten.

Voorbeeld mobielvriendelijke website

Hoe krijg ik een mobielvriendelijke website?

De beste manier om een mobielvriendelijke website te krijgen is door tijdens het ontwerpproces te werken met een Mobile First Design. Hierbij design je een website met in gedachten de mobiele gebruiker als hoofdgebruiker. Wanneer, zoals aangegeven, bijna 6 op de 10 mensen je website via een mobiel apparaat zullen bezoeken is deze werkwijze zeker aan te raden!

Responsive website laten maken

Bij Ittica Media werken wij tijdens het ontwerpen van een nieuwe website ook met een Mobile First Design. Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij precies aan welke eisen een functionele- en visueel aantrekkelijke website aan moet voldoen. Als je benieuwd bent naar de mogelijkheden voor het laten maken of herontwerpen van een website, kun je altijd contact met ons opnemen. Dit kan online maar natuurlijk mag je ook gezellig langskomen op ons kantoor!

Neem Contact Op

Robin Speth
Heb je een vraag?

Neem gerust contact op met Robin!