Google ReCAPTCHA .
De tool van Google die robots detecteert

ReCAPTCHA wat is dat?

Contactformulieren, vrijwel iedere website beschikt er wel over. De ideale manier voor jouw bezoeker om snel contact te leggen met jouw bedrijf. In eerste instantie lijkt dit allemaal Rozengeur en maneschijn te zijn, maar achter de schermen komen hier toch nog dingen bij kijken. Een contactformulier moet bijvoorbeeld wel beveiligd zijn, indien je spam in veelvoud wil voorkomen. Een reCAPTCHA kan uw klant hiervoor behoeden, maar hoe werkt dit nu precies?

Hoe werkt eigenlijk?

Een reCAPTCHA is simpel gezegd een tool van Google om mensen van computers (lees: Robots) te onderscheiden. Een reCAPTCHA zorgt ervoor dat de website zeker is van het feit dat het te maken heeft met een persoon en niet met een bot (een computergestuurd programma). Aan de hand van een kleine test kan de bezoeker aantonen dat hij/zij een mens is en dus een “echte gebruiker”.

De test die moet worden afgelegd zal je vast ervaring mee hebben. Het betreft een vraag, met een opdracht, bijvoorbeeld: “selecteer alle foto’s waar een auto op staat” vervolgens moet jij als bezoeker alle foto’s waar een auto op staat aanvinken. Als deze test succesvol wordt afgelegd stuurt de computer je automatisch door naar de volgende pagina.

Google ReCAPTCHA

ReCAPTCHA v3

ReCAPTCHA v3 is de nieuwste variant van deze tool. Deze nieuwe variant is vele malen gebruiksvriendelijker dan zijn voorgangers. Dit komt doordat de analyse die ReCAPTCHA v3 doet, aan de achterkant van de website wordt uitgevoerd. Hierdoor worden alle activiteiten die de bezoeker van jouw website uitvoert geanalyseerd. Uiteindelijk maakt het systeem een analyse waarin wordt bepaald of de geanalyseerde bezoeker wel of niet een ReCAPTCHA moet voldoen. Doordat tegenwoordig niet iedereen de test hoeft in te vullen wordt de gebruiksvriendelijkheid van de website ook vergroot!

ReCAPTCHA op jouw website?

Wil jij jouw website nog veiliger en gebruiksvriendelijker maken? Dan helpt Ittica Media jou hier graag bij! Neem gerust contact met ons op, om te kijken naar de mogelijkheden en wie weet is jouw website binnenkort ook voorzien van een reCAPTCHA.