Webdesign Hoogeveen

Op het moment dat je een nieuwe website of webshop wil laten maken, ga je eerst een vooronderzoek doen welke partijen het beste bij jou passen. Zo ben je waarschijnlijk ook op deze pagina terecht gekomen. Wij zouden namelijk precies hetzelfde doen, want je wil als ondernemer wel zeker weten dat je een stabiele partner voor de toekomst gaat vinden.

Ittica Media helpt ondernemers uit en rondom Hoogeveen met het maken van een succesvolle profesionele webdesigns. Wij zijn heilig overtuigd van onze eigen werkwijze en weten zeker dat ieder project in potentie een online succes kan worden. Zo starten onze Creatives, nadat de Explore-fase is afgerond en goedgekeurd, met het maken van de LoFi Wireframe's en HiFi Wireframe's. Deze termen klinken misschien tijdrovend en ingewikkeld, maar zijn na enige uitleg volkomen logisch en de basis voor ieder succesvol webdesign

Het webdesign proces van Ittica Media uit Hoogeveen

Het gezamenlijke proces van LoFi's & HiFi's kunnen we samenvatten als het maken van een webdesign. Om jou als potentiële klant een goed beeld te geven van onze aanpak voor een succesvol design, proberen wij kort en krachtig het webdesign proces te verduidelijken. Mocht het daarna nog steeds niet duidelijk zijn, dan zetten wij de koffie of thee (of iets sterkers) alvast klaar en praten wij jou graag bij over onze strategische aanpak!
 

LoFi Wireframes als basis voor het webdesign

Om tot een functioneel design te komen, gaan onze Creatives eerst aan de slag met het maken van LoFi Wireframes. Hierin worden zaken als de navigatiestructuur, opbouw, plaatsbepaling, functionaliteiten en hiërarchie van het design bepaald. Aan de hand van de Explore-documentatie wordt er een schetsmatig webdesign opgeleverd. Dit noemene wij ook wel de blauwdruk of bouwtekening van het systeem. Wij stoppen pas als jij tevreden bent met het ontwerp, want de LoFi's zijn voor ons de fundering voor iedere website of webshop. 

HiFi Wireframes

Wanneer de LoFi Wireframes helemaal zijn goedgekeurd, beginnen de creatives aan de HiFi Wireframes. Hierin komt de website helemaal tot leven en wordt functioneel aangevuld met uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van de kleuren uit de huisstijl, mooie afbeeldingen en passende lettertypes die samen de wow-factor bepalen van het complete webdesign. Simpel gezegd wordt de functionele blauwdruk vertaald naar een modern design waar de potentiële bezoeker zich thuis voelt. En het allerbelangrijkste: het design is compleet ingericht op jouw doelgroep en online doelstellingen. Wij willen namelijk niet alleen een mooie website of webshop opleveren, maar ook jouw onderneming online laten groeien. 

De ideale mix van gebruiksvriendelijkheid, uitstraling en conversiegericht voor het perfecte webdesign

Bij het maken van een webdesign staat de uitstraling, conversiegerichtheid en gebruiksvriendelijkheid voor ons altijd centraal. Met meer dan twintig jaar ervaring in het ontwikkelen van standaard en op maat gemaakte websites en webshops, durven wij ons langzamerhand wel de expert van Hoogeveen en omstreken te noemen. De websites zijn standaard naast gebruiksvriendelijk ook vriendelijke voor de zoekmachines en diverse devices (zoals mobiel en tablet) en voldoen aan alle hedendaagse technieken die de gebruiker wenst. Alleen dan zijn wij er van overtuigd dat jouw organisatie online successen kan realiseren. 

Webdesign Hoogeveen

Interactieve webdesigns om te testen

Tijdens het presenteren worden onze statische designs omgetoverd tot klikbare prototypes. Hierdoor lijkt het alsof de nieuwe site al gemaakt is en krijg jij als klant een beleving waardoor je een waardig oordeel kan formuleren. Daarnaast biedt deze manier van webdesignen bij uitstek de gelegendheid om de gemaakte designkeuzes door de gebruikersgroep(en) te laten testen. Hierdoor kun je knelpunten op het gebeid van gebruiksvriendelijk (UX) en user interface (UI) blootleggen en afvangen voordat de website überhaupt wordt ontwikkeld.

Uiteraard houden wij na livegang de website nauwlettend in de gaten waardoor eventuele knelpunten altijd boven water worden gehaald en worden opgelost indien gewenst. Wij streven namelijk naar perfectie in de digitale jungle van vandaag!

Ons ideale proces van webdesign tot lancering

Wij houden graag vast aan onze eigen en unieke werkwijze omdat de uitkomst van het project dan meestal een nieuw succesverhaal wordt. Hoe wij het ideale proces van webdesign voor ons zien? Het liefst werken we als volgt:

  • Explore - Samen met jou stellen we een duidelijk projectkader en stemmen we het verwachtignspatroon af
  • LoFi Wireframe - Het ontwikkelen van een functioneel- en structureel skelet van de website
  • HiFi Wireframe - Het visueel maken met kleuren, vormen, afbeeldingen en lettertypes
  • Webdesign testing - De prototypes worden middels een testmethode voorgelegd aan de gebruikersgroepen
  • Front-end development - De ontwikkeling van de voorkant van de website 
  • Back-end development - De ontwikkeling van de achterkant van de website, zoals het beheersysteem
  • Development testing - De klant krijgt een demo omgeving en kan het project testen
  • Lancering - De website wordt binnen afzienbare tijd gelanceerd

Ben je benieuwd hoe wij te werk gaan en welke verbluffende webdesigns of cases wij reeds hebben mogen maken? Laten we dan een afspraak maken om eens te brainstormen over de eindeloze mogelijkheden in het online landschap. Wij laten ons namelijk graag verrassen en dat willen wij tijdens het project ook doen bij jou! Drink je koffie of thee?

Neem contact op

Mika Koster
Heb je een vraag?

Neem gerust contact op met Mika!