Wervingscampagne opzetten

Heb je moeite om de juiste kandidaten aan te trekken voor je openstaande posities? Een doordachte wervingscampagne kan het antwoord zijn! In dit artikel duiken we dieper in op het opzetten van een effectieve wervingscampagne, specifiek gericht op de online wereld. Leer hoe je jouw zoektocht naar talent kunt optimaliseren en de beste kandidaten aan kunt trekken.

Inhoud

 • Wat is een wervingscampagne?
 • Waarom een wervingscampagne online?
 • Online wervingscampagne mogelijkheden
 • Online wervingscampagne stappenplan
 • Succesvolle wervingscampagne
 • Conclusie

Wat is een wervingscampagne?

Een wervingscampagne is een strategische benadering om gekwalificeerde kandidaten aan te trekken voor openstaande functies binnen je organisatie. Het doel is om de aandacht te trekken van potentiële kandidaten, hen te interesseren voor de rol en hen aan te moedigen om te solliciteren. Met de juiste aanpak kun je niet alleen het aantal sollicitanten vergroten, maar ook de kwaliteit van de sollicitaties verbeteren.

Waarom een wervingscampagne online?

In het tijdperk van digitalisering is online aanwezigheid essentieel. Potentiële kandidaten spenderen een aanzienlijke hoeveelheid tijd op het internet, op zoek naar carrièremogelijkheden. Door een online wervingscampagne op te zetten, vergroot je je bereik aanzienlijk en kun je de juiste doelgroep effectief aanspreken.

Let op: Het plaatsen van vacatures op vacaturewebsites is tegenwoordig niet genoeg en vaak zelfs minder effectief dan een online campagne voor werving.

Online wervingscampagne mogelijkheden

Er zijn verschillende online platforms en kanalen die je kunt benutten voor je wervingscampagne:

 1. Vacaturewebsites: Plaats je vacatures op populaire vacaturesites om je bereik te vergroten. Een tip is om dit wel gratis te doen. Het is beter om het budget dat je hier aan kwijt bent te besteden aan advertenties op social media en Google.
 2. Social Media: Gebruik platforms zoals LinkedIn, Facebook en Twitter om je vacatures te delen en te promoten. Ads werken sterk, omdat je voor relatief lage kosten een grote, specifieke doelgroep bereiken kan. Daarbij bereik je ook mensen die al een baan hebben, maar na het zien van de functie wellicht toch interesse hebben.
 3. Google Ads: Zet betaalde advertenties in die verschijnen wanneer mensen relevante zoekwoorden gebruiken. Zo kun je bovenaan in de zoekresultaten komen te staan voor zoektermen die suggereren naar een nieuwe baan in een bepaald vakgebied.
 4. Content Marketing: Creëer waardevolle content, zoals blogposts en video's, om interesse te wekken en je bedrijf als aantrekkelijke werkgever te presenteren. Het inzetten van video's is hierin heel sterk op social media. Door mensen een indruk te geven van de werkplek, de werkdag en de collega's zijn ze vast en zeker eerder geneigd wat te doen met de vacature. 

Online wervingscampagne stappenplan

 1. Doelgroepidentificatie: Begrijp wie je ideale kandidaten zijn en waar ze online actief zijn.
 2. Vacatureoptimalisatie: Schrijf duidelijke, aantrekkelijke vacatureteksten met relevante zoekwoorden.
 3. Social Media Strategie: Ontwikkel een plan om je vacatures consistent en effectief op sociale media te delen.
 4. Landingpagina's: Creëer aantrekkelijke bestemmingspagina's die de voordelen van de functie en het werken bij jouw organisatie benadrukken.
 5. Contentcreatie: Produceer boeiende content die kandidaten informeert over je bedrijfscultuur, waarden en groeimogelijkheden.
 6. Meet en Optimaliseer: Houd de prestaties van je campagne bij met behulp van analysetools en pas je strategie aan op basis van de resultaten.

Succesvolle wervingscampagne

Een succesvolle wervingscampagne gaat verder dan het simpelweg plaatsen van vacatures. Het draait om het creëren van een authentieke connectie met potentiële kandidaten. Door een duidelijke en positieve merkboodschap te communiceren en je bedrijfscultuur te tonen, kun je topkandidaten aantrekken die zich goed kunnen identificeren met jouw organisatie.

Sollicitaties aan de lopende band? Schakel experts in!

Het opzetten en beheren van een effectieve wervingscampagne vergt tijd, kennis en middelen. Als je merkt dat het aantal sollicitaties achter blijft, kan het inschakelen van een online marketing partij een goede zijn. Zij kunnen vaak goedkoper het gewenste publiek bereiken dan HR-kantoren, wervingskantoren en uitzendbureau's. 

Ittica Media kan jou helpen met het verkrijgen van meer sollicitaties. Eerder hebben we voor onze klanten al eens wervingscampagnes mogen opzetten. Binnen mum van tijd waren de posities gevuld met geschikte personen. Wil je ook tegen relatief lage kosten sollicitaties winnen? Aarzel niet en schakel ons in. We helpen je graag!

 

Nina Klein
Heb je een vraag?

Neem gerust contact op met Nina!