Alternatief voor Shopify

Shopify is niet meer weg te denken uit de altijd ontwikkelende wereld van e-commerce. Het content management systeem is een eenvoudig te gebruiken platform waarmee in relatief korte tijd een professionele webshop opgezet kan worden.

Echter, er kleven een hoop nadelen aan het CMS. Daarom is het wellicht beter om te kiezen voor een alternatief op Shopify. Wij hebben de oplossing: Fundamental!

De nadelen van Shopify

Ondanks dat Shopify uitgegroeid is tot één van de grootste e-commerce content management systemen, kleven er genoeg nadelen aan om er van weg te blijven. Hieronder een aantal nadelen die wij geregeld horen van onze klanten:

  • De beperkte mogelijkheid tot aanpassingen maken. Shopify biedt een webshop die niet in de puntjes aan te passen is. Voor sommige ondernemers is dit juist een voordeel. Vooral als je niet handig bent met webshops maken, kan er weinig fout gaan. Echter voor de altijd vooruitstrevende ondernemer is Shopify onaangenaam. Er kan los van de standaard aanpasbare elementen weinig worden gedaan. Meer controle vereist een duik in het diepe van de code van het geïnstalleerde thema. Dit kan erg ingewikkeld worden en foutmarges zijn hier groot.
  • De eindeloos bijkomende kosten. Schalen met Shopify is relatief eenvoudig. Helaas komt bij dat schalen wel een flinke kostenpost kijken. Shopify beschikt over een soort app store. Hierin kunnen nieuwe features worden gedownload en toegevoegd aan de website. Deze features kosten vaak extra geld, waardoor bij het geavanceerder maken van je webshop enorme kosten kunnen komen kijken. Veel van deze apps hebben wel gratis opties, maar deze zijn dermate beperkt dat er beter voor de betaalde versie gekozen kan worden. Een voorbeeld van een betaalde app is Quickbooks. Deze app kost maandelijks al $90, omgerekend €85,-.
  • Content management is niet ideaal. Shopify is zo gefocust op verkoop, dat autoriteit op de website opbouwen door middel van content niet ideaal is. Uiteindelijk zal autoriteit zich ook gaan uitdrukken in de verkoopcijfers. Het toevoegen van carrousels en videos is erg lastig buiten een thema om. Het verrijken van je webshop is dus niet ideaal.
  • Vast aan Shopify. Wanneer je in een groeifase meer controle wil over je webshop, zul je moeten overstappen. Het is helaas een ware nachtmerrie om je Shopify webwinkel over te zetten naar een ander platform. In de meeste gevallen zul je hier een specialist voor moeten inhuren, wat behoorlijk wat kan gaan kosten.

Alternatief CMS op Shopify

Er zijn een aantal content management systemen welke goede alternatieven zouden kunnen zijn op Shopify. Bekende voorbeelden zijn Wordpress (met WooCommerce), Lightspeed, Magento, Prestashop, Wix, Squarespace en BigCommerce.

Bij Ittica Media kiezen we voor ons eigen CMS, Fundamental.

Fundamental is het beste alternatief

Ondanks dat Fundamental geen open source CMS is, is het wel op maat aanpasbaar. Fundamental beschikt over een groot aantal basisfunctionaliteiten. Wanneer er extra modules toegevoegd moeten worden, is er daar de mogelijkheid toe. Daarbij komt dat het platform beschikt over alles om goed te scoren in Google. Dat houdt in: Gunstige code en hulp bij het schrijven TAB titels en Meta beschrijvingen. Als laatste, Fundamental is een systeem dat zich onderscheidt van andere systemen. Het heeft, zoals eerder gezegd, een unieke code. Zoekmachines kijken hier aandachtig naar. Ook zij zijn op zoek naar goede, unieke, onderscheidende content.

Nog niet overtuigd? Ontdek meer over de voordelen van Fundamental.

Vraag een gratis demo aan!

We zijn er van overtuigd dat Fundamental jouw webshop naar nieuwe hoogtes brengt.

Demo aanvragen
Lars Vollaers
Heb je een vraag?

Neem gerust contact op met Lars!