Een mobiel vriendelijke website? Heel belangrijk!

Een mobiel vriendelijke website? Heel belangrijk!

De zoekopdrachten in de zoekmachines worden de laatste jaren het meest via mobiele apparaten uitgevoerd. Heel belangrijk dat jouw website dan wel mobielvriendelijk is, anders zullen de potentiële klanten direct weer weggaan. Google hanteert tegenwoordig mobile first index, dat betekent dat Google meer waarde hecht aan de mobiele versie dan aan de desktop versie. Mobielvriendelijke websites zullen dus beter scoren in de zoekmachines. Dit is voor de meeste bedrijven al genoeg reden om een mobiel vriendelijke website te laten maken, maar hoe doe je dat?

Een mobielvriendelijke website laten maken

Ittica Media uit Hoogeveen is een expert op het gebied van mobielvriendelijke websites. Wij maken responsive designs waarbij wij ervoor zorgen dat de layout aangepast is naar de afmetingen van mobiele apparaten. In ons eigen beheersysteem (CMS) Fundamental zijn altijd de nieuwste features verwerkt. Het systeem biedt oplossingen voor mobielvriendelijke websites, webshops, portals en ERP systemen. De voordelen van Fundamental ten opzichte van Wordpress of Magento:

  • Niet afhankelijk van derden
  • Eenvoudig schakelen naar maatwerk
  • Geoptimaliseerd voor zoekmachines
  • Direct schakelen met marketing
  • Onderscheiden van de massa

Je eigen website mobielvriendelijker maken

Heb je al een website en zou je deze graag mobielvriendelijker maken? Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten. Bezoek je eigen website eens op een mobiel apparaat en kijk wat voor content er boven de vouw staat. Is de boodschap die je wil overbrengen duidelijk of moet de bezoeker heel veel scrollen? Ook de site navigatie is op mobiel heel anders dan op dekstop. Er is minder ruimte en daarom moet jij er voor zorgen dat er alleen relevante informatie staat en CTA's moeten snel vindbaar zijn. Probeer de minder belangrijke zaken te verbergen. Zorg als derde voor een goede lettergrootte zodat bezoekers niet hoeven in te zoomen. Tot slot is een logische lay-out vereist waarbij de bezoeker niet wordt doodgegooid met pop-ups.


Doreen Metin-Kuipers
Heb je een vraag?

Neem gerust contact op met Doreen!