Converterende website

In het digitale tijdperk vormt een goed converterende website de spil van succes voor talloze bedrijven. Het vermogen om bezoekers om te zetten in daadwerkelijke klanten is geen toeval, maar eerder het resultaat van doordachte strategieën en gerichte inspanningen. Deze gids onthult hoe een website kan transformeren in een krachtige verkoopmachine door te voldoen aan essentiële eisen en strategieën die bewezen hebben resultaten op te leveren.

Goed converterende website? Dat doe je zo!

Het creëren van een website die echt verkoopt, vereist een weloverwogen aanpak die verschillende aspecten van online aanwezigheid omvat. Hieronder worden de cruciale stappen uiteengezet om deze transformatie te realiseren.

Eisen van een website die verkoopt

Een website die goed verkoopt moet voldoen aan een aantal basiseisen. 

Sterke branding

Een sterke branding is de ruggengraat van een converterende website. Het gaat niet alleen om een opvallend logo, maar om een samenhangende visuele en emotionele identiteit die resoneren met de doelgroep. Consistente kleuren, lettertypen en visuele elementen dragen bij aan een professionele uitstraling die vertrouwen opwekt bij bezoekers.

Copy die niet te moeilijk is, maar straight to the point

De kracht van woorden mag niet onderschat worden. Effectieve SEO copy op een converterende website is duidelijk, begrijpelijk en recht op het doel af. Bezoekers moeten binnen enkele seconden begrijpen wat het aanbod is en hoe het hen ten goede komt. Vermijd jargon en complexe zinsconstructies, en richt je op beknopte, impactvolle formuleringen.

Sterke Call To Action

Een converterende website heeft een sterke Call To Action (CTA) die als een magneet werkt voor bezoekers. Of het nu gaat om "Koop nu", "Meld je aan" of "Ontvang een offerte", de CTA moet opvallen, duidelijk zijn en een gevoel van urgentie creëren. Het gebruik van contrasterende kleuren en activerende woorden kan de effectiviteit van de CTA vergroten.

Passend bij marketingstrategie

Stel je klikt op een advertentie welke je aansprak. Je komt op de website en deze voldoet niet aan de verwachtingen die je kreeg van de advertentie. Het is van cruciaal belang om je website af te stemmen op binnenkomend verkeer. Maak landingspagina's voor specifieke ads en maak de overgang van advertentie naar website naadloos. 

Constant in ontwikkeling

Stilstand is achteruitgang, ook in de wereld van converterende websites. Voortdurende ontwikkeling en optimalisatie zijn essentieel om de prestaties te verbeteren. Analyseer gebruikersgegevens om zwakke punten te identificeren en experimenteer met verschillende benaderingen. A/B-testen kan onthullen welke elementen de conversies daadwerkelijk verhogen.

Dingen waar je op moet letten bij het maken van een goede website

  • Verminder irritatie. Veel van de irritatie komt van dingen die niet werken of een slechte laadsnelheid. Daarom is het van enorm belang dat dit soort zaken niet voorkomen op je website. 
  • Mobile responsiveness. Een groot deel van het online verkeer komt van mobiele apparaten. Zorg ervoor dat je website goed werkt en er aantrekkelijk uitziet op smartphones en tablets.
  • Vertrouwen en veiligheid. Toon vertrouwenwekkende elementen zoals klantbeoordelingen, certificeringen en veilige betaalmethoden om twijfels bij potentiële klanten weg te nemen.

Converterende website laten maken?

Zelf een website maken is al niet makkelijk. Laat staan een goed converterende website voor jouw onderneming. Goede branding, copy en een uitgedachte strategie. Daarvoor is expertise nodig. Schakel dan ook zeker de hulp in van een expert wanneer je naar een hoger level wilt met je onderneming. Bij Ittica Media hebben we die expertise en gaan we graag voor je aan de slag. Met onze hulp denken we over een goede strategische aanpak voor je onderneming op het internet!

Meer weten over de mogelijkheden? Neem vooral contact met ons op. Onder het genot van een koffie gaan we graag met je in gesprek! 

Ik wil online groeien - Contact met experts

Dennis Veldman
Heb je een vraag?

Neem gerust contact op met Dennis!