Wat is een display advertentie?

Display advertenties zijn een vorm van online adverteren waarbij advertenties worden weergegeven op websites, apps en sociale media kanalen. Deze advertenties kunnen bestaan uit afbeeldingen, video's of animaties. Hieronder volgt een stappenplan over wat display advertenties zijn en hoe je deze effectief kunt inzetten.

Wat zijn display advertenties?

Display advertenties. Wat zijn ze? Wat doen ze? En wat kan ik er mee doen als ondernemer? Met display advertenties worden vaak de display advertenties van Google bedoeld. Het zijn advertenties die je vaak ziet tijdens het aanwezig zijn op allerlei plekken op het internet. Van de website van NOS tot YouTube tot je Gmail. Banner advertenties die je op deze platformen ziet zijn display advertenties. Ze komen in de vorm van een foto of video ondersteund met tekst en een button.

Waarom display ads gebruiken?

Google display ads zijn voor veel bedrijven een positieve investering. Veelal worden ze gebruikt om de naamsbekendheid te vergroten van een onderneming. Google display advertenties zijn namelijk op allerlei plekken zichtbaar waar de doelgroep van een onderneming al wel komt. En waar ze misschien nog niet van dat bedrijf af weten. Display ads zijn over het algemeen ook een stuk goedkoper dan alternatieven. Veelal zijn ze niet duurder dan 40 ct. per klik. De online marketeers van Ittica Media maken er een uitdaging van om die kosten per klik zo laag mogelijk te houden voor zoveel mogelijk rendement, 

Ik wil aan de slag met display ads: Hoe doe ik dat?

Allereerst is het van belang om een Google Ads account aan te maken. Heb je dit nog niet gedaan? Lees dan de instructies over hoe je een Google Ads account aanmaakt.

Stappenplan Google Display Ads

  1. Zet een doel: Ga te rade wat je wil bereiken met de advertenties. 
  2. Definieer je doelgroep: Voordat je begint met het maken van je display advertenties is het belangrijk om te weten wie je doelgroep is. Wie wil je bereiken met je advertenties? Wat zijn hun interesses en waar bevinden zij zich online? Door deze informatie in kaart te brengen kun je gerichter adverteren en zorg je ervoor dat je advertenties relevant zijn voor je doelgroep.
  3. Maak aantrekkelijke advertenties: Nu je weet wie je doelgroep is, is het tijd om aantrekkelijke advertenties te maken. Zorg ervoor dat de advertenties opvallen tussen de andere content op de website of app waarop ze worden weergegeven. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld heldere kleuren en opvallende afbeeldingen. Ook de boodschap van de advertentie moet duidelijk en aantrekkelijk zijn. Vergeet niet om ook een duidelijke call-to-action toe te voegen om de doelgroep te stimuleren om te klikken.
  4. Kies de juiste plaatsing: Het is belangrijk om de juiste plaatsing te kiezen voor je advertenties. Dit betekent dat je moet kijken naar de websites en apps waar je doelgroep zich bevindt. Bijvoorbeeld, als je doelgroep veel op sociale media zit, dan is het slim om je advertenties op sociale media kanalen te plaatsen. Door de juiste plaatsing te kiezen, vergroot je de kans dat je doelgroep je advertenties ziet.
  5. Stel je targeting in: Display advertenties bieden veel mogelijkheden voor targeting. Dit betekent dat je gericht kunt adverteren op bijvoorbeeld leeftijd, locatie en interesses. Het is belangrijk om de targeting van je advertenties goed in te stellen om zo je doelgroep zo gericht mogelijk te bereiken.
  6. Monitor en optimaliseer je advertenties: Na het plaatsen van je advertenties is het belangrijk om deze te blijven monitoren en te optimaliseren. Bekijk welke advertenties goed werken en welke niet en pas je strategie hierop aan. Door je advertenties te blijven optimaliseren vergroot je de kans op succes.

Hulp nodig bij Google Ads?

Ben je hulp nodig bij het runnen van je campagnes in Google Ads? Wil je een volledig uitgedachte strategie passend bij jouw dienst of product? Ittica Media heeft al vele ondernemers mogen helpen met het inrichten van campagnes, deze monitoren en op basis daarvan aanpassen. Maak gebruik van onze expertise en neem contact op!

Contact met Ittica Media 

 

Nina Klein
Heb je een vraag?

Neem gerust contact op met Nina!