Google Adwords voordelen

Voor allerlei bedrijven is het gunstig om naar voren te komen in de zoekresultaten voor bepaalde zoektermen. Denk aan de zoekterm 'elektrische fiets stella kopen' voor de fietsverkoper en 'fiets repareren hoogeveen' voor de lokale fietsenmaker. Dit is enkel een greep uit de mogelijkheden van Google Adwords. Het rijkt zich nog veel verder. Google Adwords kent veel voordelen ten opzichte van SEO (zoekmachine optimalisatie) of andere adverteerkanalen. We zetten ze voor je op een rijtje.

Google Adwords campagne mogelijkheden

Allereerst is het makkelijk om te weten wat de mogelijkheden zijn van Google Ads. Het platform biedt namelijk verschillende mogelijkheden voor verschillende doeleinden.

  • Zoekadvertenties zijn inzetbaar in iedere fase van een marketing funnel. Het zijn de resultaten in de zoekmachine die je vaak als eerste ziet wanneer je iets opzoekt.
  • Display advertenties zijn perfect om verkeer binnen te halen naar je website. Display advertenties zijn te herkennen aan de afbeeldingen/videos die je wel eens tegenkomt op andere websites.
  • Shopping campagnes zijn perfect voor die laatste fase van de customer journey (klantreis). Het zijn de blokjes met producten wanneer je zoekt op Google, die ook te vinden zijn onder de tab Google Shopping.
  • YouTube advertenties zijn een goede manier om je (potentiële) klant enthousiast te maken door te informeren. Ook kun je mensen terughalen naar je website. 
  • Discovery advertenties zijn perfect voor de ontdekkingsfase. Het zijn de advertenties de soms 'te toevallig' op het juiste moment voorbij komen.
  • Performance Max advertenties zijn een opsomming van het bovengenoemde aanbod van campagnes. Google haalt het optimale uit de de campagnes door te testen met al het geleverde (beeld)materiaal. Wij raden aan dit te gebruiken in de fase der conversie.

''Met Google Ads haal je in korte tijd veel mensen naar je website''

Google Adwords wordt vaak gezien als de kickstart voor een bedrijf op online gebied. Staat de basis en is de website/webshop klaar voor het grote publiek? Met Google Adwords campagnes bereik je ze eenvoudig, snel en gericht.

''Met deze manier van adverteren heb ik grip op mijn uitgaven''

Je kunt Google de vrijheid geven om het maximale er uit te halen voor je onderneming. Echter raden we dit niet aan; Zeker niet op korte termijn. Google biedt de mogelijkheid om een maximaal budget in te stellen. Dat betekent dat je inzicht hebt in je dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse uitgaven. Kosten in eigen hand met het grote bereik van Google combineren. Dat maakt adverteren middels campagnes in Google Adwords zo geweldig.

''Steeds meer mensen waar mijn bedrijf voor staat''

Door de campagnes die je met Google kunt doen bouw je naamsbekendheid op. Perfect zijn de display, YouTube en Discovery ads om dit te verwezenlijken.

''Klanten die verdwenen leken te zijn, zijn weer terug dankzij remarketing''

We kennen het. Je shopt online, vind het product dat aan je wensen voldoet, maar gaat niet over tot een aankoop. 10 minuten later krijg je, waar dan ook op het web, het product weer te zien. Je wordt er aan herinnert, bezoekt de website weer en koopt het product. Dit is de kracht van remarketing via Google Ads.

''Resultaten met Google Ads zijn gegarandeerd. Althans...''

Google Adwords zijn er om de gewenste resultaten te halen. Meer verkeer naar je website? Google Ads zijn een oplossing. Meer conversies op je webshop? Zet Google Adwords campagnes in die daarvoor geschikt zijn en je haalt succes. Daar hebben we wel wat over te zeggen. Alleen in de handen van de juiste mensen haal je het maximale uit je Google Adwords en loop je niet tegen de lamp. Het vergt een goede strategie op basis van budget en wensen.

Expert in advertenties via Google: Ittica Media

Wil je ook profiteren van de vele voordelen van Google Ads en jouw online marketing naar een hoger niveau tillen? Vraag dan nu de Gratis Online Marketing Scan! Onze experts in advertenties via Google kunnen je helpen met een strategie op maat, gebaseerd op jouw budget en wensen. Vraag dus snel de scan aan en zet de eerste stap naar online succes!

Gratis online marketing scan aanvragen

Doreen Metin-Kuipers
Heb je een vraag?

Neem gerust contact op met Doreen!